Wat voelde het weer fijn om in het theater te zijn! Vanmiddag mocht Musicalsites de show van de musical ‘One’ bijwonen. Nadat het theater in Aalsmeer een tijdlang donker was door de lockdown, staat de cast van One wederom nu vol energie op het podium. Heerlijk om weer verwend te worden met de Arabische klanken, de stunts en het enthousiasme van deze fijne groep mensen.

De creatives van ‘One de musical’ hebben tijdens de lock-down duidelijk niet stil gezeten. Het team heeft de show aangepast door de focus van het spel meer op het hoofdtoneel te laten plaatsvinden en niet in de hele zaal. Al wordt de zaal wel gebruikt om op te komen en af te gaan aangezien dit toneel geen coulissen heeft. Hierdoor is het voor de bezoeker prettiger om naar te kijken en kan je meer in het verhaal komen. Ook zijn er een aantal nummers aangepast, is de show sneller geworden en is begrijpelijker geworden op welke wijze Mira en Amon elkaar hebben leren kennen. Kortom, er is wat gedaan met de kritieken en dat is duidelijk te zien. De dynamiek van de free runners, de mooie vocals en strakke choreografieën zijn gebleven en dat maken dit stuk eigentijds en flitsend.

Vandaag was het tevens de première van Robert Besselaar  in de rol van Cheops. Hij overtuigde met zijn zang en spel en gaf aan zijn rol een gedreven en gepassioneerde invulling.

De voltallige cast heeft er weer zin in om het publiek te mogen vermaken. Het voelt heerlijk om weer op het podium te staan, vertelt Nienke Latten (Mira) die samen speelt met o.a. Soy Kroon die de rol vervuld van haar geliefde, Amon. De energie van de cast was duidelijk voelbaar.

Wil jij ook weer genieten van de musical One? Kijk dan even op de website!

Verslag: Marloes Romeijn
Foto’s: Rob de Haan