Na de eerste cabareteditie van Gerenoveerd! met Ramon Chatrer en Raoul Heertje, is het tijd voor een nieuwe editie van dit meester-gezelprogramma. Dit keer gaat opkomend talent Loïs van de Ven een avond werken met niemand minder dan musicalster Pia Douwes. Gerenoveerd! met Pia en Loïs is maandag 17 oktober a.s. om 20:30 uur te zien in Podium Azijnfabriek. Kaarten zijn te koop op de website van Theater aan de Parade. 
 
Het musicalvak 
De wereld van musical bestaat uit glitter, glamour en show. Maar hoe train je je stem hiervoor? Wanneer begrijp je een nummer écht en hoe breng je dat vervolgens over aan het publiek? Loïs was negen jaar toen ze Pia Douwes zag spelen in de beroemde musical Elisabeth en wist meteen: dat wil ik ook! In Gerenoveerd! leert Pia Loïs de fijne kneepjes van het musicalvak. Onder leiding van Ursel Braaksma, Programmamaker bij Theater aan de Parade, gaan ze het gesprek aan over het vak. Loïs brengt verschillende nummers uit beroemde musicals ten gehore en Pia coacht en vertelt over haar carrière.  
 
Over Pia Douwes  
De in Amsterdam geboren Pia Douwes behoort in Europa tot de meest succesvolle musical actrices. Ze studeerde 3 jaar aan de Brooking School of Ballet in London en verscheen in talloze musicals in binnen- en buitenland, waaronder Cats, Les Misérables en We Will Rock You. Momenteel speelt Pia de rol van Dee Dee Allen in The Prom, die in de gelijknamige Netflix Original Film gespeeld wordt door Meryl Streep. De jury noemt Pia “Nederlands grootste musicalvedette” en roemt haar ook vanwege haar inzet voor talentontwikkeling. 
 
Over Loïs van de Ven 
Loïs studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg richting muziektheater en kreeg zangles van Katrien Verheijden en Edward Hoepelman. Ze studeerde tijdens haar 
Masteropleiding flamenco-zang in Nederland en Sevilla. Afgelopen seizoen was Loïs te zien in de Duitse productie van de musical Wicked. Ze speelde in de musical Anastasia, Disney’s Der Glöckner von Notre Dame in Stuttgart, HAIR en in Beauty and the Beast was ze te zien als Babette en cover Belle. Ook in kleine musical ontbrak ze niet, zoals in Een avond met Dorus en Het Kerstverhaal van Kleine Ezel. Als geboren Bosschenaar betekent Theater aan de Parade veel voor Loïs. Het was dan ook een eer dat ze de allerlaatste artiest was die mocht optreden in het oude theater. 

Meester-gezelprogramma  
In Gerenoveerd! kiezen jonge, veelal lokale makers en performers een inspirator uit van wie ze de fijne kneepjes van het vak willen leren en door wie ze zich laten inspireren. En dat levert een heerlijk, leerzaam avondje uit op. Het publiek is getuige en leert meer over het genre van die avond. Ramon Chatrer en cabaretier Raoul Heertje gingen Loïs en Pia al voor.  
 
‘Gerenoveerd!’ met Pia Douwes en Loïs van de Ven is maandag 17 oktober a.s. om 20.30 uur te zien in Podium Azijnfabriek. Een kaartje kost € 15,00. Ga voor meer info en tickets naar: theateraandeparade.nl.