NANOEK presenteert The Last Five Years, een theatraal college: brave new remake, over het ontwikkelen van een nieuwe versie van de succesvolle off-Broadway musical. Aan de hand van liveoptredens van Jolijn Henneman & Timo Tembuyser bespreken Millie Taylor, Anouk Beugels en Suzanne Heijdra de elementen die langskomen bij het ontwikkelen van zo’n gloednieuwe versie door een all-female team.

Samen met Bijzonder Hoogleraar Musical Millie Taylor en het publiek duikt het all-female team in de dramaturgie en structuur van de succesvolle off-broadway musical The Last Five Years, bestuderen ze de female gaze, bespreken ze de rol van de regisseur, onderzoeken ze de functie van choreografie en lichten ze de techniek en invloed van vertalen toe. Verheug je op een theatraal en muzikaal potje #womensplaining!

Over The Last Five Years

The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertelt het verhaal over de New Yorkers Jamie en Cathy die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft. Door deze spannende en frisse versie van The Last Five Years raakt dit herkenbare liefdesverhaal je recht in het hart.

Over NANOEK

NANOEK, de producent van brave new musicals, werd bejubeld in de pers en is meermaals bestempeld tot een verrijking voor het Nederlands musicalgenre. De musical MELK, die in najaar 2023 door heel Nederland te zien was, is genomineerd voor 9 Musical Awards.

Foto Lizau Kollau