Er zijn veel mooie nieuwe initiatieven gaande in Nederland. Initiatieven die genomen worden in een tijd waar in theater niet veel kan en een van die producties die is ontstaan is ‘War of the Worlds’ van Homemade Productions. De cast bestaat uit William Spaaij, René van Kootyen, Gerrie van der Klei, Robin van den Heuvel, Abel Leemans en Marlijn van der Veen. Wij gingen een kijkje nemen bij een doorloop en maakten de volgende video-impressie.

War of the Worlds

Het is 30 oktober 1938. Vanuit Duitsland en Japan dreigt de oorlog. In New York maakt een jonge theatermaker, genaamd Orson Welles faam met opstandige bewerkingen van wereldrepertoire. Hij heeft een eigen groep die op zondag voor de landelijke radiozender CBS hoorspelen maakt.

Ze vragen hem om de roman War of the Worlds te bewerken… maar Welles heeft niet zo’n zin in een traditioneel luisterspel. Hij wil dat het klinkt als een live verslag. De aanval op onze Aarde vanaf de rode planeet Mars moet klinken alsof het écht gebeurt.

Binnen de kortste keren breekt de paniek uit. Mensen die naar de radio aan het luisteren zijn, springen in de auto om weg te vluchten. De telefoon in de studio staat roodgloeiend. En sommige mensen springen van de daken.

Maar Orson Welles zet zijn hoorspel niet stop…

Het verhaal wordt gespeeld met de regie van Dick van den Heuvel, op een manier die intrigeert en je mee trekt in het stuk merk je al tijdens de doorloop. De muziek is gemaakt door Jeroen Sleyfer met de teksten van Dick van den Heuvel. De kostuums die helemaal passen in deze tijd zijn gemaakt door Marrit van der Burgt en het lichtontwerp is van Coen van der Hoeven.

Meer informatie of kaarten bestellen? Klik hier.