Willemijn Verkaik brengt samen met Linda Verstraten, Yoran de Bont en Steven Roox, een mix van highlights uit oude Broadwayparels en nieuwe West Endfenomenen in een 70 minutendurend intiem concert. Een vlotte presentatie, bijzondere achtergrondinformatie, leuke interviewtjes, live pianobegeleiding en natuurlijk de nodige interactie tussen de artiesten en het publiek!

Willemijn Verkaik

Willemijn Verkaik studeerde in 1999 af aan het Rotterdams Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus. Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland in onder meer Jeans, De Drie Musketiers, We Will Rock You, Elisabeth, Aida, Mamma Mia, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tarzan, Ghost en Bat out of Hell.

Ze werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2000 keer te zien als Elphaba in Duitsland, op Broadway, in Nederland en op West End. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disney film Frozen als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa.

Als solist verleende Willemijn haar medewerking aan verschillende grote concerten in binnen- en buiteland, waaronder meerdere edities van Musicals in Concert en Disney in Concert. Ook trad ze op in New York, Tokio en Londen en werkte ze met gerenommeerde componisten als Jason Robert Brown (Last 5 Years, Parade), Stephen Schwartz (Wicked, The Hunchback of Notre Dame, Pocahontas), Benj Pasek en Justin Paul (LaLaLand, The Greatest Showman, Dear Evan Hansen), Andrew Lippa (The Wild Party, The Addams Family) en Scott Alan (Home, I’m a Star).

Yoran de Bont

Yoran de Bont studeerde in 2011 af aan de Muziektheateracademie van het Codarts conservatorium te Rotterdam met de musical BARE en zijn solovoorstelling Geduld vangt Vis.

Hij speelde als stagair in de musical Urinetown, waar hij naast zijn rol als Abeltje/hoenderhok ook te zien was als Bobbie Goud. Na zijn opleiding speelde Yoran in Ollie B. Bommel en Tom Poes in De Nieuwe IJstijd, The Little Mermaid als cover Prins Erik, Spelen met Klei, Grease als understudy Danny Zuko en Vince Fontaine, My Fair Lady als Freddy Eynsford-Hill, Augustin Magaldi in EVITA en het openlucht-concert van de musical AIDA.

Dit jaar was hij, vanwege de huidige coronacrisis, kort te zien in Hello Dolly, en zou hij vanaf september ‘Rocky’ gaan spelen in de Rocky horror show.

Sinds 2012 is Yoran verschillende malen werkzaam geweest als lead-solist aan boord van de ‘AIDA-cruises’ en was hij solist in Musicals Gone Mad 2017, de RTL Dinnershow Pandora en toerde door Duitsland als backingzanger van Eloy de Jong.

Yoran was één van de tien finalisten van Idols 2016 en was te zien in verschillende kinderseries van Telekids.

Linda Verstraten

Linda studeerde in 2015 af aan de opleiding Muziektheater van het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Direct na haar opleiding stond ze bij Theater Magdeburg (Duitsland) in het ensemble van The Rocky Horror Show. Na vervolgens een jaar educatief theater te hebben gespeeld bij Theatergroep Zwerm, was ze in 2016 te zien in het ensemble van Ciske de Rat. Daar nam ze tevens de understudy van Suus Bruijs op zich. Linda keerde in 2017 terug naar Duitsland om daar als understudy van Jane en Kala in Disneys Musical Tarzan te spelen. Hierna speelde ze Jo in de oer-Hollandse musical Op Hoop van Zegen. Afgelopen jaar was ze te zien als Nicola in de musical Kinky Boots.

Naast haar werkzaamheden in het theater doet Linda nasynchronisatiewerk en kun je haar horen in diverse series & reclames.

Steven Roox

Was tot voor kort te zien in de musical Anastasia als Tsaar Nicolaas II, en speelde vorig jaar Anthony Hope in Sweeney Todd en Jip in Was Getekend Annie M.G. Schmidt. Was de jaren daarvoor te zien in Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Soldaat van Oranje, Hij Gelooft in Mij, Sprookjesboom, als Peter Pan in Peter Pan: The Never Ending Story en in Domino de Musical.

Steven rondde eerst een bacheloropleiding Communicatiemanagement af om daarna Muziektheater te studeren aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 2012 afstudeerde. Kreeg daar zangles van Ivar Costenoble en Edward Hoepelman.

Speelde dit jaar Anthony Hope in Sweeney Todd en Jip in Was Getekend Annie M.G. Schmidt. Was de jaren daarvoor te zien in Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Soldaat van Oranje, Hij Gelooft in Mij, Sprookjesboom, als Peter Pan in Peter Pan: The Never Ending Story en in Domino de Musical.

Speelde vaste rollen in Campus 12 en Galaxy Park (Studio 100). Is oprichter van RooxLive.

RooxLive

RooxLive produceert al jaren live entertainment en muziektheater in opdracht van klanten als de Efteling, Qmusic, HEMA, en de Toppers, Fontys,… Het is het bedrijf achter onder andere The JukeBoxBoys, Musique à la Carte en The Gatsby Girls en de succesvolle musicalconcertreeks in de Koepelgevangenis van Breda.

In ‘corona-tijden’ maakte RooxLive concerten voor uitverkochte zalen met oa René van Kooten en Vajèn van den Bosch.

Lees ook:
Musicalconcert In ’t Klein, met Vajèn van den Bosch en Steven Roox