Vajèn van den Bosch gaat opnieuw naar Duitsland om daar de hoofdrol in een grote Duitse musical te spelen. Terence van der Loo, ook geen onbekende uit de Nederlandse musical, zal de titelrol ‘Tarzan’ voor zijn rekening nemen. Zij zijn de twee hoofdrolspelers in de Disney musical Tarzan, die vanaf november 2023 in Stuttgart te zien zal zijn. Het is vrij bijzonder dat twee Nederlandse musicalsterren samen de hoofdrol grijpen in een buitenlandse productie.

Opnieuw bewijst Nederland hoe hoog het niveau van de Nederlandse musicalacteurs en -actrices is. Steeds vaker zoeken landen als Engeland, Amerika, Oostenrijk en Duitsland in Nederland naar de meest geschikte acteur. Voor de Disney musical Tarzan in Stuttgart, die eind november in het Stage Palladium Theater in première gaat, zijn Terence van der Loo en Vajèn van den Bosch gevraagd om de iconische rollen van Tarzan en Jane voor hun rekening te nemen.

Tarzan is een rol waar Terence enorm naar uitkijkt. ‘Tarzan is een van de meest fysiek zware rollen die er is. Een grote uitdaging waarvoor ik niet alleen moet zingen en acteren, maar ook nog eens acrobatiek beoefen, me als een aap voortbeweeg en over het publiek heen vlieg. Dat alles ook nog eens in het Duits. Het is voor mij de eerste keer dat ik in het buitenland ga spelen. Gelukkig heb ik Vajèn naast me die al meerdere buitenland ervaringen rijk is. Het is spannend maar ook een droom die uitkomt. Wie vindt het nou niet leuk om te zeggen: Me Tarzan you Jane. Het wordt ongetwijfeld een fantastisch avontuur.’