Na het succes van de Toneelkijk-serie introduceert Theater aan de Parade een nieuwe serie: ‘Musicalserie: Meer dan een leuk avondje uit’. Voor slechts €99,- bezoek je met deze serie De Hospita met Simone Kleinsma, de feelgood-musical Mamma Mia! én Boni de Musical over een verzetsheld uit Suriname. Samen met musicalprogrammeur Niels van Doormalen duik je dieper in de wereld van glitter, glamour en musical en word je binnen twee maanden een musicalexpert.

Als je een musical bezoekt, dan kies je vaak voor een ontspannen avondje uit waarbij je achterover kunt leunen en het spektakel op je af laat komen. Bekende acteurs, een rode loper, glitter en glamour: het hoort er allemaal bij. Maar musical is zóveel meer dan alleen dat. Programmeur Niels neemt het publiek vooraf aan de musicals mee en gaat nét dat beetje meer de diepte in.

Drie musicals voor €99,-

Kopers van deze musicalserie krijgen voorafgaand aan de drie musicals een inleiding met meer context, achtergrondinformatie en kijkopdrachten om tijdens de voorstelling op te letten. Theater aan de Parade trapt de serie af met de musical De Hospita met Simone Kleinsma op woensdag 21 februari. Dit is een jubileumjaar voor Simone en dat wordt gevierd met een speciaal voor haar geschreven musical. Boordevol humor, ontroering en de kracht van ware liefde. Een echte must-see, Nederland heeft tenslotte een grote musicaltraditie. Maar hoe is de Nederlandse musical ontwikkeld door de jaren heen? En hoe verschillen die ontwikkelingen zich dan van musicals die op Broadway staan? Welke hoogtepunten uit de Nederlandse musicalgeschiedenis moet je echt kennen?

Daarna duik je in de musical die barst van de lol en entertainment: Mamma Mia! op zaterdag 9 maart. Op het oog een fijne feelgood-musical. Maar wist je dat deze musical gemaakt is door een all-female team en de voorstelling is doordrenkt van woman empowerment? Theater aan de Parade neemt je mee in de geschiedenis van deze musical en hoe je er net wat anders tegenaan kunt kijken.

Theater aan de Parade sluit de musicalserie af met Boni de Musical woensdag 10 april. Een wervelende musical over het mythische levensverhaal van Boni die strijdt tegen de slavernij in de Surinaamse binnenlanden. Een op waarheid gebaseerd, spectaculair en meespelend verhaal. Wat waren de drijfveren van de makers om hier een musical over te maken? Deze musical is een samenwerking tussen o.a. Het Zuidelijk Toneel, Twenty8 Productions en Vereniging Ons Suriname. Maar hoe komt zo’n samenwerking tot stand?

De Musicalserie Meer dan een leuk avondje uit bestaat uit drie musicals voor slechts €99,-. De serie is te koop via www.theateraandeparade.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus op = op.