De eerstejaars Muziektheater en de eerstejaars Musicaltheater Fontys speelden de voorstellingen Dansende Woe-Li Meesters. Dansende Woe-Li Meesters is een voorstelling over 6 mannen en 6 vrouwen, die zoeken in elke andere kamer in hun hoofd naar zin en onzin, naar moedervlekjes op een rechterschouder, naar een verjaardagstaart, die er fantastisch uitziet, maar die niemand durft aan te snijden. Aangezien de groep te groot was voor een voorstelling werd er in twee groepen gespeeld. Beide voorstellingen waren in grote lijnen gelijk, af en toe waren er wat kleine verschillen. 

Het leven bestaat uit honderden verhalen.Ze worden verteld, gezongen, gedanst, herinnerd of vergeten. Elk verhaal staat te wachten, soms geduldig en traag, soms woest en brutaal. Maar altijd is het op zoek naar een nieuwe werkelijkheid, een bijzondere verbeelding, die we ons nooit eerder verbeeld hadden. We leren anders te kijken. De ruimte om ons heen was eerst een dansvloer, maar werd al snel een 3-kamer appartement, of een lobby van een chic hotel, een viaduct, een filmfragment, een gedicht en oneindig veel meer. De rode draad in de voorstelling was liefde.

Het was voor het eerst dat Muziektheater en Musicaltheater samen een voorstelling speelden. Bij Muziektheater ligt de focus vooral op zang terwijl bij Musicaltheater meer de focus op dans ligt. Ik weet nog niet precies wie in welke klas zit, maar voor mij was dat niet duidelijk. De zang was bij iedereen goed net als de dans. Dit zijn twee zeer talentvolle klassen die zelfs even de degens kruisden tijdens een scherm-choreografie.

De verhalen hadden alles in zich met één rode draad, liefde die alle losstaande verhalen met elkaar verbond. Wat ontstond was een mooie aaneenschakeling van verhalen met humor, gevoel en ontroering.

Cast 1:

Stijn Linders
Nolle De Kock
Rody Houtveen
Ineke Somers
Léanne van Alebeek
Amber Elberse
Larissa Boersma
Noa Groenen
Esmee van Oostende
Ward van Klinken
Neel Hannes
Lex Colmbijn

Cast 2: 

Fleur van der Hoeven
Remi de Smet
Lenny Tosserams
Eva van ’t Walderveen
Iris Spies
Floortje van den Akker
Kobe Donckers
Boyd de Laat
Mats van Klinken
Jannes Matthee
Ahn Khoa Trán
Kimberly Nierse

Creatives:

Regie en script: Alexandra van Marken
Regie-assistentie en productie: Niniane Everaert
Choreografie: Nishant Bhola
Zangcoach: Ivar Costenoble
Piano, keyboard en ontwerp van het muzikale landscape: Don Frints
Schermdocent: Jessica de Bel