De cast kwam vandaag aan bij het Circustheater voor de montage van de voorstelling en vanaf volgende week de voorstellingen. Voor sommigen was het een feest der herkenning, omdat ze er al eerder hadden gespeeld. Anderen kenden het theater alleen nog maar vanuit de pluche stoelen kijkend naar een voorstelling. Hoe dan ook, iedereen was erg opgetogen om hier in het theater de puntjes op de i te zetten.

The Sound of Music is het romantische verhaal over de kracht van liefde in een angstige tijd. De rebelse, optimistische Maria neemt je mee op avontuur in de Oostenrijkse bergen. Ze bevrijdt zichzelf van de beklemmende discipline in het klooster en doet vervolgens hetzelfde met de stugge familie Von Trapp. Met haar ontwapenende directheid en speelse kijk op het leven, laat ze de harten van alle Von Trappjes smelten.

 

De Nederlandstalige musical The Sound of Music is gebaseerd op de filmklassieker die een warm plekje heeft in ieders hart. Met de beroemde muziek van componistenduo Oscar Hammerstein en Richard Rodgers. Zoals de tijdloze meezingers Do-Re-Mi, Edelweiss en So Long. The Sound of Music gaat op tournee en is te zien in theaters bij jou in de buurt.

De musical was voor het eerst in 1964 in Nederland te zien. Stage Entertainment bracht de musical in 2002-2004 met o.a. Maaike Widdershoven en Hugo Haenen. Wieneke Remmers en Rein Kolpa speelden van 2008 tot 2010 de hoofdrollen. In 2014-2015 was de musical in Nederland te zien met o.a. Anouk Maas en Ad Knippels. Nu is de musical te zien met o.a. Nandi van Beurden en Stefan Rokebrand. Volgens regisseur Carline Brouwer is de musical circulair en worden decor en kostuums hergebruikt.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.stage-entertainment.nl/nl/shows/musical/the-sound-of-music/tour