‘Het Geheim van Te Veel Torens’ wordt de eerste familievoorstelling van The Musical Academy en Deep Bridge en speelt vanaf woensdag 25 augustus 2021 in de Antwerpse Waagnatie. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Tijsmans, die het script schreef en de regie voor zijn rekening neemt. De voorbije 2 jaar vonden meer dan 600 jongeren vlotjes de weg naar één van de dans- en musicalopleidingen van The Musical Academy. Het unieke aan deze voorstelling is dat de 30 jongeren afwisselend spelen in 2 groepen. Wie niet op het podium staat, zorgt voor en na de voorstelling mee voor een unieke sfeer.

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is een spannende, hilarische musical die het verhaal vertelt van een knotsgekke familie. Ad van Dijk maakt nieuwe muziek. Thalisa Mintiens verzorgt de choreografie en Joris van Veldhoven ontwerpt het decor. Anne Van Steenwinkel en Ilse La Monaca werken mee als muzikaal leider en vocal coach. De cast van The Musical Academy wordt aangevuld met 3 professionele acteurs (Steve de Schepper, Aaron De Veene en Idalie Samad) en 2 jonge talenten (Bjarne Verschueren en Gregory Langen) van het Brusselse Conservatorium en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. De voorstellingen starten op woensdag 25 augustus 2021 en beloven een mix van humor, avontuur en mysterie. Tickets en meer info vind je op www.deepbridge.be.

Verhaal

Het verhaal van ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ begint bij een oude butler die komt spoken bij de tweeling Willem en Nelle Ter Toren. Hij wijst hen de weg naar een lang vergeten schat. Die moeten ze vinden voor de dertiende en laatste toren valt, anders is de familie voor altijd vervloekt. Na ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ (2017) is het al de 2de keer dat Deep Bridge een boek van Mark Tijsmans omzet in een familiemusical. Naast de lovende kritieken lag vier jaar geleden de unieke ervaring en vriendschap onder de jongeren rechtstreeks mee aan de basis voor de oprichting van The Musical Academy. “Eind augustus gaan we nog een stapje verder, want ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is de eerste jongerenvoorstelling waarmee we naar buiten komen bij het brede publiek. Dit is dé perfecte instapmusical die je samen met je ouders, grootouders, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes wil beleven.  Het is een grote voorstelling voor een klein publiek. Of je het boek nu gelezen hebt of niet, de voorstelling blijft even plezant”, zegt scenarist en regisseur Mark Tijsmans. 

Jongeren

In ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ draait het om de 30-koppige jongerencast, met in de hoofdrollen o.a. Rosa Kolacny en Louis Maes. De cast speelt afwisselend en krijgt op het podium het gezelschap van 3 ervaren musicalacteurs: Steve De Schepper (‘Kuifje De Zonnetempel De Musical’, ‘Sneeuwwitje’) speelt de rol van Fidelius. Aaron De Veene (Jesse uit ‘Thuis’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Robin Hood & Ik’) vult de rol in van Catastrophe Trop de Tour en na haar rol van Bahar in ‘Familie’, wordt Idalie Samad in deze musical barones Silence Trop de Tour. Met de 2 jonge talenten Bjarne Verschueren en Gregory Langen, studenten van het Conservatorium Brussel en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, wordt de cast verder versterkt. 
 
In de voorstellingen van ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ krijgen opnieuw jonge mensen speelkansen, iets waar ze na de voorbije periode nood aan hebben en ontzettend hard naar uitkijken. Niet alleen op artistiek vlak, maar ook langs de creatieve kant wordt er geïnvesteerd en krijgen jongeren kansen. Het zijn doorwinterde professionals die hen steunen en de nieuwe talenten coachen met hun kennis en ervaring. Zo staat Nolle De Kock regisseur Mark Tijsmans bij als regie-assistent, nadat hij zelf nog meespeelde in de ‘De Ridders van de Ronde Keukentafel’. Nele Gillisjans verzorgt de kledij, gecoacht door Joris van Veldhoven. De 5-koppige live band o.l.v. Anne Van Steenwinkel bestaat uit jonge, veelbelovende muzikanten, Ilse La Monaca is vocal coach. 

Een unieke plek

De voorstelling speelt in de unieke setting van de Antwerpse Waagnatie, op de hoek tegenover het droogdokkenpark. “Het wordt een bijzondere plek, net als de beleving die we koppelen aan de voorstellingen. We spelen met 2 casts en wie niet op het podium staat, zorgt die dag mee voor de extra buitenbeleving voor en na de voorstelling. Die beleving start al heel vroeg: we warmen het publiek op met leuke liedjes, leren de danspasjes of verklappen stiekem het geheime wachtwoord uit de voorstelling, zodat de magische poorten naar de theaterzaal opengaan voor de bezoekers. ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is deze zomer een bijzondere beleving  voor het ganse gezin”, klinkt het bij Deep Bridge. 
 
‘Het Geheim van Te Veel Torens’ gaat op woensdag 25 augustus 2021 in première in de Antwerpse Waagnatie. Inclusief reservatiekosten heb je al een individueel ticket vanaf 23 euro en voor 89 euro een familieticket voor 4 personen. Voor meer info en reservaties, www.deepbridge.be Tot en met 30 juni boek je je tickets met vroegboekkortingen. In september zijn er ook voorstellingen voor scholen.