Mythologische verhalen spreken nog steeds tot de verbeelding van iedereen en ook voor de jongeren van de MusicAllFactory die hun eindejaarvoorstelling speelden met de naam Schimmenrijk.

 

In mei lazen we al dat een groot deel van de studenten van MusicAllFactory jongeren volgend schooljaar op Fontys, Codarts en de Frank Sanders Akademie te zien zullen zijn. Onze verwachtingen waren dus torenhoog toen we gisteravond naar de voorstelling Schimmenrijk gingen. En die verwachtingen werden nog eens overtroffen door de talenten die een fantastisch mooie voorstelling speelden. De afgelopen maanden hebben de studenten elke zaterdag van 09.00 tot 16.00 hard gewerkt om tot dit resultaat te komen.

Zondag zal deze voorstelling nog gespeeld worden in het Factorium in Tilburg en er zijn nog beperkt kaarten te verkrijgen voor de voorstellingen van 14.30 en 17.00. Kaarten zijn te verkrijgen op de website van het Factorium https://www.factorium.nl/actueel/wat-is-er-te-doen/maf-jongeren-eindvoorstelling-schimmenrijk.

Schimmenrijk

Wees welkom! Ja! Wees welkom in een wereld van nu verbonden met vroeger. In Schimmenrijk nemen 39 talentvolle jongeren u mee in een prachtig mythologisch verhaal waarin Orpheus, Eurydice, Hades en Persephone de hoofdrollen lijken te spelen.

Maar.. als u goed luistert en kijkt, zult u voelen dat het verhaal wat vol passie en overgave gebracht wordt.. niet enkel het verhaal is van de goden óver wie we vertellen. Maar zeker ook het verhaal is van de mensen díe het vertellen. Een verhaal over de liefde in zijn zuiverste vorm, gekleurd door de lessen die het leven ons dagelijks leert. Laat u meevoeren op de reis naar de onderwereld en wees gewaarschuwd….. Want.. geen mens komt daar ooit nog onaangedaan vandaan!

Schimmenrijk is een muzikale theatervoorstelling, waarin gezongen, gedanst en gespeeld wordt door 39 talentvolle MAF-jongeren. Begeleid door een fantastische live-band.

MusicAllFactory

Hartje Tilburg, tegenover dé Academie voor Muziek- en Musicaltheater van Fontys, werken professionele MAF-docenten met studenten om ze klaar te stomen voor het grote werk.

Ze worden opgeleid tot een professionele musicalperformer met makerskwaliteiten in een warme, veilige en persoonlijke omgeving. Of zoals de studenten zeggen: ‘Je mag hier fouten maken, je mag erom lachen, het is keihard werken en je komt er door de professionaliteit van de docenten achter dat je veel meer kunt dan je denkt.’ Maatwerk dus!

Nieuwsgierig geworden? Er zijn nog tickets voor vandaag: https://www.factorium.nl/shop#category[]=260&category[]=264&courseSearch=

Spel/regie/script/(lied)teksten: Geertje Hochstenbach
Dans/choreografie/kostuums: Veronique van Iersel
Correpetitor/arrangeur/muzikaal leider: Marnix Wetzer
Zang/arrangeur: Sofie Dirkx
Vocale arrangementen: Jelle Ruijssenaars
Liedteksten: Ruby Kieft
Assistente dans: Manon van Riel