Tijdens een pandemie beginnen met de productie van een verhaal dat zich afspeelt in de HIV pandemie: een uitdaging. De verhalen waarin een pandemie centraal stonden leken, zeker in het hoogtepunt van de coronapandemie, overal vertelt te worden. Wat Rent zo geschikt maakt, zeker voor deze fase van de pandemie, is dat de focus ligt op het vieren van het leven. De cast van Plzier entertainment viert met deze productie niet alleen het leven, maar ook de magie van theater en met name goede zang.

Milou Margaroli (Mimi) en Koos Geelmuijden (Roger) zijn een sterk duo die samen en apart veel kracht geven aan dit verhaal. De intensiteit waarmee ze de angsten, frustraties en liefde van Roger en Mimi de wereld in zingen is geweldig. Wat centraal staat in deze productie is de overtuiging in de zang, iets dat essentieel is voor een goede productie van Rent. Kai Brasdorp (Angel) bezingt op overtuigende en humoristische wijze de laatste momenten van de hond Evita en Rowan van Kanten (Collins) is zeer indrukwekkend in met name de reprise van ‘ik waak over jou’. Het duet tussen Linde van Melsen (Joanne) en Charlotte Faas (Maureen) is prachtig en een goede input van power in het verhaal. Denyell de Waal (Benjamin Coffin III) straalt in het nummer ‘you’ll see’. Déwy Kuiper voegt meer humor toe aan de rol van Mark waardoor dit karakter extra tot leven komt. Als verteller van het verhaal weet hij het publiek mee te nemen in de toch vrij ingewikkelde wereld van Rent.

 

Rent staat erom bekent dat de verhaallijn vrij gecompliceerd is door de vele karakters en de wisselende onderlinge relaties. Over het algemeen is duidelijk geprobeerd om dit voor het publiek zo overzichtelijk mogelijk te maken, maar er zijn helaas momenten waarin dit niet helemaal lukt. Zo is het verwarrend dat Angel eerst ziek op bed ligt, vervolgens weer mee danst in de clubscène en direct daarna toch overlijdt. Voor wie het script van Rent goed kent is het interessant om aandacht te besteden aan de kleine toevoegingen aan het script die mooie momenten opleveren. Met name de korte dialoog over het leren van de Tango die het nummer even onderbreekt is heel goed gevonden.

De meeste magie in deze productie zit in de samenzang en deze cast slaagt er uitstekend in om de kracht van Rent en de liefde voor het leven in deze momenten over te brengen. Het kleine maar sterke ensemble heeft voldoende kracht om deze nummers naar een hoger niveau te brengen. Een aantal karakters hebben veel kostuumwissels wat mooie toneelbeelden oplevert, maar tegelijkertijd wordt er wel erg veel kleding getoond in een show waar armoede een belangrijk verhaalelement is. De welbekende poster van Rent die onderdeel is van het decor roept meteen een mooie sfeer op. Het decor is verder simpel met meerdere trappen die alle ruimte bieden om de vier vakken zonder veel moeite steeds een andere betekenis te geven. In de laatste scènes worden er projectiebeelden getoond die delen van de film van Mark representeren. Dit is een mooie reminder dat dit wederom een geslaagde Plzier entertainment productie is: een kwalitatief goede productie waar plezier centraal staat!

Viva la vie bohème!!

Foto’s en verslag: Lisa Jansen

Meer informatie: www.plzier.nl/