De Raad van Toezicht van Stichting MusicalMakers heeft Stephen Liebman en Saskia Selen benoemd als directie en bestuurders van het ontwikkelhuis voor de Nederlandse musical. De aanstelling van Liebman en Selen gaat op 1 januari 2022 in. Zij volgen Andreas Fleischmann op, de mede-initiatiefnemer van MusicalMakers die sinds de oprichting in januari 2021 deze functies tijdelijk waarnam.
 
MusicalMakers heeft in dit eerste opstartjaar gezocht naar een passende en duurzame invulling voor de directie.  Voorzitter van de Raad van Toezicht Ilona Haaijer: “Allereerst gaat onze dank uit naar Andreas Fleischmann voor zijn bevlogen voortrekkersrol sinds het begin. Met Liebman en Selen nu aan het roer van MusicalMakers is zowel de artistieke – als zakelijke kwaliteit geborgd in een tweekoppig bestuur. Als Raad van Toezicht kunnen wij nu uitzien naar de verdere groei en bloei van dit prachtige initiatief.”

Stephen Liebman

Artistiek directeur Liebman deed de nodige ervaring op bij Frascati Producties, waar hij als maker aan verbonden is geweest. Daarnaast heeft Liebman de afgelopen jaren gewerkt als begeleider van jonge makers en als gastdocent op verschillende kunstvakopleidingen. Zijn expertise op het gebied van het begeleiden van makers en maakprocessen, kennis van het werkveld en netwerk zullen een belangrijke impuls geven aan de inhoudelijke kracht van MusicalMakers.

Saskia Selen 

Selen brengt jarenlange ervaring mee in het opzetten en versterken van organisaties en projecten, zowel in de kunst- en cultuursector als daarbuiten. Haar multidisciplinaire aanpak is gericht op het verbinden van inhoud en organisatie. Dit draagt bij aan het creëren van structuur en verbinding, precies wat een startende organisatie als MusicalMakers nodig heeft. Bij MusicalMakers zal zij de zakelijke directievoering voor haar rekening nemen.
 
Mede-initiatiefnemer en directeur a.i. Andreas Fleischmann: “Met Liebman en Selen staat er een ijzersterk team dat MusicalMakers en iedereen die daar gaat creëren een goede begeleiding kan bieden.” Fleischmann zal met ingang van1 januari 2022 aftreden als directeur/bestuurder van MusicalMakers en plaats nemen als een van de adviseurs in de Artistieke Raad van MusicalMakers. 

Foto: Studio EAB