Vrijdagavond 12 november was een spannende avond voor de cast van Lelies. Op vrijdag 3 december staat de première gepland, maar met de kans op een nieuwe lockdown was het de vraag of de voorstelling nog door kon gaan. Gelukkig kwam het verlossende nieuws dat de theaters openblijven en dus zette de cast de avond voort met een mooie, intensieve repetitie.

Een opluchting was te voelen bij zowel de cast als het orkest. Lelies is een intrigerend verhaal met uiteenlopende thema’s, zoals homoseksualiteit, de problematiek van jongeren in adolescentie en is een pleidooi voor gelijke rechten voor iedereen. Een verhaal dat ook nog in de huidige tijd verteld moet blijven worden. Alle betrokkenen zijn dan ook heel blij dat de première op 3 december gewoon gespeeld kan worden.

NDM Theaterproducties hoopt dat mensen het nu ook weer aandurven om kaarten voor het theater te bestellen. De culturele sector heeft de steun van het publiek hard nodig en wat een mooie boodschap zouden volle zalen zijn naar politiek Den Haag om het belang van cultuur in onze samenleving te benadrukken. Met de huidige maatregelen wordt ervan uitgegaan dat alle voorstellingen van Lelies gespeeld kunnen worden. Mocht het kabinet toch onverhoopt besluiten de maatregelen aan te scherpen en de theaters te sluiten, dan hoeft het publiek van Lelies zich geen zorgen te maken. Wanneer de voorstellingen niet door kunnen gaan, ontvangen de gasten op korte termijn gewoon hun geld terug. We gaan niet uit van dit scenario, dus de repetities en verdere voorbereidingen gaan in volle gang door.

U bent van harte welkom om deze mooie productie te komen bekijken op 3 en 4 december in ’t Zonnehuis te Amsterdam of op 10 en 11 december in het Factorium te Tilburg. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf € 25,80 (incl. reserveringskosten) via www.leliesdemusical.nl. We begroeten u graag bij één van onze voorstellingen!

Redactie: E.e.a is afhankelijk van de persconferentie naar aanleiding van de gestegen besmettingen.