De 26-jarige Soy Kroon speelt de rol van Jezus tijdens The Passion 2022. De rol van Judas wordt in deze twaalfde editie gespeeld door Dennis Weening en de rol van Maria zal gespeeld worden door Noortje Herlaar.

The Passion

The Passion 2022 zal de twaalfde editie zijn van The Passion, een Nederlands muzikaal-bijbels evenement dat jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, telkens op een andere locatie. Het evenement zal in 2022 op 14 april in Doetinchem gehouden worden, op een podium op het Simonsplein.

“The Passion maakte dit jaar opnieuw duidelijk dat het Paasverhaal uit de Bijbel nog steeds actueel is en mensen in de samenleving met elkaar in verbinding kan brengen. Komende Passion gaan we dat heel letterlijk doen: stad en platteland komen bij elkaar in de Achterhoek. Het belooft een bijzondere editie te worden. Wat ik daarover alvast kan vertellen, is dat het verhaal niet eindigt op Witte Donderdag. Wat dit concreet inhoudt en wie onderdeel zijn van de cast maken we begin volgend jaar bekend 

Het grootste muzikale paasevenement van Nederland vindt voor het eerst plaats in de provincie Gelderland, in de Achterhoek. The Passion 2022 zal opnieuw een versie zonder publiek zijn.  The Passion 2022 vanuit Doetinchem wordt uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.35 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.