De afgelopen twee avonden waren wij in Tilburg bij het M&M atelier van de tweedejaars Muziektheater Fontys. In 10 schoolweken wordt er naar een presentatie toegewerkt samen met een docent.

Elke student neemt een onderwerp wat hij/zij bezighoudt en gaat daarmee aan de slag. Het doel is om de student voor te bereiden op het werkveld en men moest doen alsof men subsidie ging aanvragen voor zijn/haar stuk. Er werd begonnen met een presentatie waarin o.a. de synopsis werd verteld en waarom er voor dat onderwerp was gekozen. Vervolgens kregen we een of twee scenes te zien waarna de andere studenten vragen konden stellen na afloop en waarbij er dieper werd ingegaan op het stuk.

De onderwerpen waren zeer divers. ADHD, de ongelijkheid tussen man en vrouw, de dood, de band tussen tweelingen en wat er gebeurt als een van hen komt te overlijden, PTSS, een detectiveverhaal en hoe iemand die uit Vietnam komt probeert te integreren in Oost-Duitsland.

Maandag:

-Noa Groenen
-Iris Spies
-Anh Khoa Tran
-Neel Hannes
-Floortje van den Akker

Dinsdag:

-Jannes Matthee
-Larissa Boersma
-Ward van Klinken
-Lex Colmbijn
-Esmée van Oostende
-Mats van Klinken

Fontys Muziektheater

De beroepspraktijk stelt hoge eisen aan muziektheaterperformers. Ze moeten kunnen zingen en acteren op hoog niveau. De Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater leidt jou op tot zanger/acteur of danser/zanger/acteur op een authentiek en solistisch niveau. Het karakter van je stem, je talent en persoonlijkheid bepalen in welk soort voorstellingen je gaat werken. Of misschien ga je liever presenteren, dubben of spelen in televisieseries.

Waarom de opleiding Muziektheater?

  • IJzersterke basis voor zang en drama
  • Toonaangevende en internationaal georiënteerde opleiding
  • Dé opstap naar een carrière in musical en andere vormen van muziektheater
  • Onder één dak met andere kunstopleidingen, het bruist van creativiteit

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Muziektheater ontwikkel jij je professionele performing skills door groeps- en individuele coaching en masterclasses van docenten en professionals uit het werkveld. Je speelt mee in voorstellingen en leert werken met regie, choreografie, muziek, dramaturgie, licht, enz.

  • Je volgt Zang, Drama en Dans en vakken als zangtechniek, spreekstemscholing en jazzdans
  • Je duikt in de theorie met onder meer solfège, musicalgeschiedenis en praktische harmonie
  • Je ontwikkelt je persoonlijkheid en krijg vertrouwen in jezelf en in je performance
  • Je ontdekt ook of je talent hebt om musicals of theater te maken

Meer informatie vind je hier

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden