Acteur, presentator en zanger Soy Kroon brengt vandaag zijn versie van Toen ik je zag uit als single. Hij doet dit als respons op de overweldigende reacties die hij ontving nadat hij vorige maand door talkshow Humberto werd gevraagd het nummer daar te zingen, als ode aan het lied waarmee Antonie Kamerling 25 jaar geleden veel indruk maakte.
De versie van Toen ik je zag door Soy Kroon is geproduceerd door Heron Music en vanaf vandaag te beluisteren op Spotify.


Dat de redactie van Humberto Soy Kroon vroeg het nummer te zingen is niet zonder reden: hij speelt van januari t/m juni 2023 de solovoorstelling Nu ik je zie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling. Hierin gaat hij tien jaar na de dood van zijn vader Antonie op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet.
De voorstelling wordt geproduceerd door Solo Stories, eerder verantwoordelijk voor o.a. de voorstellingen Ma (naar het boek van Hugo Borst, door Eric Corton) en In het licht (naar het boek van Karin Bloemen, door Lisse Knaapen).

Soy Kroon: “Het is voor het eerst dat ik officieel een nummer uitbreng. Ik had niet verwacht dat het optreden bij Humberto online zo veel los zou maken; inmiddels is het optreden al zo’n 500.000 keer bekeken en ontving ik bovendien honderden berichtjes met de vraag of ik mijn versie ook zou gaan opnemen. Door al die berichtjes, en door de persoonlijke berichten van Merlijn Kamerling en Isa Hoes, heb ik besloten er iets mee te doen. Ik heb Toen ik je zag volledig gezongen in dienst van het nummer en de versie van Antonie Kamerling en ben blij met de kwetsbaarheid die het nummer heeft behouden.”

Over Toen ik je zag

Acteur, presentator en zanger Soy Kroon brengt vandaag zijn versie van Toen ik je zag uit als single. Hij doet dit als respons op de overweldigende reacties die hij ontving nadat hij vorige maand door talkshow Humberto werd gevraagd het nummer daar te zingen, als ode aan het lied waarmee Antonie Kamerling 25 jaar geleden veel indruk maakte.
De versie van Toen ik je zag door Soy Kroon is geproduceerd door Heron Music en vanaf vandaag te beluisteren op Spotify.

Dat de redactie van Humberto Soy Kroon vroeg het nummer te zingen is niet zonder reden: hij speelt van januari t/m juni 2023 de solovoorstelling Nu ik je zie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling. Hierin gaat hij tien jaar na de dood van zijn vader Antonie op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet.
De voorstelling wordt geproduceerd door Solo Stories, eerder verantwoordelijk voor o.a. de voorstellingen Ma (naar het boek van Hugo Borst, door Eric Corton) en In het licht (naar het boek van Karin Bloemen, door Lisse Knaapen).

Soy Kroon: “Het is voor het eerst dat ik officieel een nummer uitbreng. Ik had niet verwacht dat het optreden bij Humberto online zo veel los zou maken; inmiddels is het optreden al zo’n 500.000 keer bekeken en ontving ik bovendien honderden berichtjes met de vraag of ik mijn versie ook zou gaan opnemen. Door al die berichtjes, en door de persoonlijke berichten van Merlijn Kamerling en Isa Hoes, heb ik besloten er iets mee te doen. Ik heb Toen ik je zag volledig gezongen in dienst van het nummer en de versie van Antonie Kamerling en ben blij met de kwetsbaarheid die het nummer heeft behouden.”

Over Toen ik je zag
Toen ik je zag
is een single van Hero, een alias van Antonie Kamerling, uit 1997. Het nummer werd geschreven door Guus Meeuwis en Jan Willem Rozeboom voor de speelfilm All Stars, waarin Kamerling de rol van Hero speelde. Het was de titelsong van de film en werd op single uitgebracht. De single stond 17 weken in de Top 40, waarvan 5 weken op nummer 1. Na het overlijden van Antonie Kamerling kwam het nummer postuum opnieuw binnen op nummer 1 in de Single Top 100.
In juni 2010 zong Antonie Kamerling het lied voor het laatst publiekelijk in het radioprogramma Ekstra Weekend (3FM).

Over Soy Kroon
Multitalent Soy Kroon (1995) speelde als kind en tiener al (hoofd)rollen in musicals van o.a. Stage Entertainment, Studio 100 en Theater Terra. Op televisie was hij te zien in diverse tv-programma’s voor kinderen, speelde hij Sil Selmhorst in Goede Tijden, Slechte Tijden, gevolgd door de spin-off Nieuwe Tijden, en speelde hij Guus in de dramaserie Hoogvliegers. Soy speelde in de bioscoopfilms Zwaar Verliefd 2, Liefde Zonder Grenzen en Costa en werkt als presentator voor Zapp. In 2018 won Soy samen met zijn vriendin Holly Mae Brood het populaire dansprogramma Dance Dance Dance. In 2020 was hij kandidaat in Het Perfecte Plaatje. Hij vertolkte hoofdrollen in de voorstellingen War Horse, Mamma Mia!, Goodbye, Norma Jeane en Trompettist in Auschwitz en werd tweemaal genomineerd voor een Musical Award (Aanstormend Talent in 2013 en Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical in 2022). Dit voorjaar zagen 2,2 miljoen mensen Soy als de allerjongste Jezus ooit in The Passion.