Vandaag was de perspresentatie van ‘Hello Again’ die wordt geproduceerd door De Kernploeg. Deze musical bestaat uit 10 scenes met 10 personages die je meenemen door de twintigste eeuw. Volgens regisseur Benno Hoogveld gaat het in de kern over hoe moeilijk het is om te communiceren met elkaar over wat je zelf wilt en wat je wensen zijn zonder je aan te passen of te verliezen aan iemand anders. Dit is helemaal moeilijk als het gaat over de liefde en relaties. 
 
Bij personages kan je denken aan: een prostituee, een echtgenoot met echtgenote, een schrijver, een actrice, een student, een verpleegster, een jonge God en een senator. De cast bestaat uit onder andere Brigitte Heitzer die we kennen van ‘Evita’, Lisse Knaapen die bekend is van ‘Sky de Musical’ en een solostuk als ‘Emma wil leven’ en ‘In het licht’ en Doris Baaten die onder andere in ‘Hij gelooft in mij’ gespeeld heeft.
 
 
Het lijken 10 losse scenes te zijn die door het onderwerp met elkaar verbonden worden. In elke scene heeft 1 personage de hoofdrol maar wordt ondersteund door 1 of 2 andere personages.
 
Tijdens de perspresentatie kregen we van verschillende scenes een stukje te zien wat heel veelbelovend was! De muziek werd nu uitgevoerd door Rosite van der Woude op piano die straks een 7-tallig orkest gaat leiden. Uit de preview werd al duidelijk dat de muziek van intiem naar meeslepend gaat.

Hello Again

Dwars door de twintigste eeuw leren we tien karakters kennen. Of ze nou dansen in een broeierige New Yorkse club in de jaren ’70 of de laatste minuten op de Titanic beleven in 1912: alle karakters zijn op zoek naar een connectie. De musical Hello again is gebaseerd op het wereldberoemde en destijds zeer controversiële toneelstuk Reigen en staat bekend om de bijzondere opbouw. In tien op het eerste oog losstaande dialogen zie je steeds twee personages wankelen op de dunne scheidslijn tussen liefde, lust en macht. Vervolgens stapt een van hen over naar een volgende scène in een compleet ander decennium. De tijden veranderen, dat is duidelijk. Maar doen wij dat ook?

Cast

Brigitte Heitzer, Cystine Carreon, Doris Baaten, Desi van Doeveren, Lisse Knaapen, Marijn Brouwers, Hugo Haenen, Jip Bartels, Stef van Gelder en Jeroen Sigterman

Creatives
Naar een toneelstuk van Arthur Schnitzler
Muziek en tekst: Michael John LaChiusa
Regie: Benno Hoogveld
Muzikale leiding: Rosite van der Woude
Vertaling: Florus van Rooijen
Staging/choreografie: Hannah van Meurs i.s.m. Qshans Thode
Scenografie: Paul Boereboom
Kostuums: Glenn Hewitt
Licht: Bart van den Heuvel
Geluid: Tobias Stolk
Regie-assistent: Annebeth Moolenburgh

Orkest
Rosite van der Woude (piano, keyboard en muzikale leiding), Luna Hallenga (viool), Mariëtte Laport (cello), Michel Lamers (reeds), Martijn Boom (percussie), Jeroen Rekké (contrabas) en Jasper Arts (hoorn)

Voor meer informatie en kaarten zie: https://delamar.nl/voorstellingen/hello-again/
 
Verslag: Sylvia de Rooij en Jeanne Rutgers
Foto’s: Jeanne Rutgers