De eerstejaars Muziektheater en Musicaltheater spelen deze week hun eindvoorstelling “Winterreise”. De cast van deze twee klassen was te groot om allemaal tegelijk te spelen, dus waren er twee groepen gemaakt. Deze groepen speelden de voorstelling in hun eigen stijl met een groot enthousiasme en veel gevoel voor het verhaal dat de studenten vertelden. De huidige oorlog in Oekraïne speelt een grote rol maar vooral de mensen die moeten lijden onder deze oorlog en o.a. hun verhaal in deze voorstelling vertellen.

De voorstelling gaat heen en weer tussen kwetsbaar, emotioneel en komisch waarbij de studenten steeds op het randje balanceren waardoor je als publiek blijft schakelen en bij de les blijft. De studenten zingen geweldig, beheersen de strakke choreografie en spelen overtuigend en gedreven en schakelen schijnbaar moeiteloos tussen de emoties. De komische momenten schuren regelmatig waardoor je wel scherp wordt gehouden over wat er op het toneel wordt verteld en wat dat met mensen doet.

Het resultaat is een boeiende en indringende voorstelling met een geweldige uitsmijter die zorgt dat je blij het theater verlaat met de wetenschap dat wij het heel goed hebben in Nederland maar dat wij dat ons te weinig realiseren.

Winterreise

“Winterreise” vertelt het verhaal van 25 jonge mensen. Sommigen worden oud geboren, anderen jong en vol levensvuur. Het leven waar ze instappen is een bal met schitterende maar ook vieze en onveilige kanten. Maar ja, het hangt er maar vanaf waar je geboren bent: wie vult zijn zakken met smerig oliegeld, en wie overleeft een vlucht naar de vrijheid niet. Dansend en schuilend, terwijl de wereld onder vuur ligt, proberen ze elkaar terug te vinden en iets van hun leven te maken, want de conclusie die ze trekken is: liefde is sterker dan de dood.

Geïnspireerd door de liederencyclus “Winterreise” van Franz Schubert (1779-1828). Toegevoegd enkele teksten van Esther Gerritsen en Yukio Mishima. Opgedragen aan de onlangs overleden Jan Rot, die “Winterreise” op een meesterlijke manier heeft vertaald. Vlak voor zijn dood gaf hij blij toestemming enkele liedteksten voor deze productie te gebruiken.

De eerstejaars hebben een geweldige voorstelling gespeeld en zij spelen alleen nog zaterdag 25 juni hun voorstelling. Meer informatie vindt u hier. https://fhkagenda.nl/

Cast 1:

Jur Arp
Matthew de Bruyne
Anne Roos van Belkom
Sophie Fisher
Britt Brouwers
Steven van Gemert
Thijs Kokke
Lisa Meesters
Daan Stuer
Winter Twilt
Julius de Vriend
Josephine van Waesberghe
Merel Withagen

Cast 2:

Naima Bayo
Femke van der Endt
Tobi van den Brink
Joran Fokkens
Imme Debeij
Ryk Helle
Froukje Simons
Maartje Petersen
Wouter Tibboel
Gené van der Velden
Juulke van Vroenhoven
Leandra Wijbenga

Regie & script: Alexandra van Marken
Piano & geluidsontwerp: Don Frints
Muzikale leiding: Ivar Costenoble
Choreografie: Nishant Bhola
Productieleider & regie-assistent: Neal Jansen

De tweedejaars zullen de musical Fame spelen waarvoor alle kaarten reeds zijn uitverkocht maar er zijn nog kaarten voor Bright Lights Big City. Kaarten bestellen kunt u hier https://fhkagenda.nl/