Van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 juni spelen talenten van Codarts Muziektheater in het Maaspodium in Rotterdam de voorstelling Show & Tell. De groep studenten hebben samen met hun docenten deze show gemaakt. Binnen de voorstelling wordt de kijker verrast met verschillende uiteenlopende nummers waarmee de groepen uit het 2e, 3e en 4e jaar van Codarts hun diversiteit tonen.

In de eerste akte zit het nummer Roomfull of Teeth: the detail of pattern is movement. Geen Disney nummer, maar een nummer waarbij de groep (2e jrs) zich volledig overgeeft aan klanken en beweging. Een out of the box nummer waarbij ze op elkaar moeten vertrouwen in samenspel en zang zodat het geen kakafonie van geluiden wordt. Dit deed de groep dan ook super en het publiek luisterde ademloos.

De voorstelling raakt veel verschillende kanten, waarbij Pepijn van de Berg op het ene moment zingt: “Red mij niet”, zingen de 2e jaars vervolgens over “Het geval van Chantal” waarbij de dames een vulva om hun gezicht hebben. Het publiek vindt het hilarisch en lacht heerlijk mee bij dit laatste nummer voor de pauze.

Het is gaaf om te zien dat de studenten zo’n diversiteit neerzetten, van solonummers naar groepsnummers. Voor mij bekende nummers uit Cats, The Hunchback of Notre Dame, Bye Bye Black Bird van Fosse, naar onbekendere nummers zoals Snoep, Flowers en meer. Waarbij je echt wordt getroffen, is door de solostukken die de studenten zingen. Hierbij kan je horen wat een talent er op Codarts zit, deze studenten zitten daar niet voor niets!

Op het kleine podium improviseren de studenten met enkele decorstukken en geven ze alles om af te sluiten met een overweldigend applaus van het publiek. Familieleden, vrienden, klasgenoten, allen zijn ze trots op de studenten. Een groep studenten waarvan we vast nog veel zullen zien in de toekomst!

De studenten:

MT2: Bram Acda, Danique Beijer, Jasper van den Brink, Suzanne van der Els, Joep Heijkoop, Holly Hergelink, Djin Kastje, Valerie Lai, Fien Meesen, Merith van Mensch, Julia Pera, Romy Peters, Nikie Verberne

MT3: Klaas Bets, Rick Bok, Joris Braster, Jannes Coessens, Daan van Dalen, Daniëlle Deddens, Wijnand Gomes, Brit van der Lans, Janneke Melis, Iris Verhoek

MT4: Amelie Ackx, Charlotte Boudry, Pepijn van den Berg, Sophie Janssens, Pádraig Turley, Roos Vollebregt, Myrthe van der Vuurst de Vries

Credits

Eindregie: Ara Halici
Algehele muzikale leiding en arrangementen: Carlo van der Put
Artistieke supervisie: Leo van der Plas
Algehele productie: Idwinge Boetes
Assistent productie: Gemma Hauptmeijer
Licht: Peter Swikker
Geluid: Stan Bes 
Piano: Carlo van der Put
Drum: Arie de Boer
Gitaar: Bastiaan Mulder            
Bass Gitaar: Richard Zoer

Benieuwd naar deze talenten? Er zijn nog kaarten te koop voor vanavond en morgenavond. Klik hier voor meer informatie. 

Verslag: Marloes Romeijn
Foto’s: Peggy de Haan