In deze eerste versie van solo’s, duo en trio’s mochten de derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie eindelijk weer voor familie en vrienden spelen en wel in het Pleintheater in Amsterdam.

De zaal zat gezellig vol toen Tom Di Scala het aanwezige publiek verwelkomde en Silje Raaijmakers de avond opende met haar solo ‘Welke kleur jas heeft u aan heeft? Laat me even voelen.’  Zij nam ons mee in het leven van Helen Keller, een vrouw die zowel blind als doof is. De muzikale leiding van de gehele avond was in handen van Frans Heemskerk.

Loïs Bozac en Jelmer Engelaar speelden de duo-voorstelling ‘De Geest van het Theater’ en zij schotelden ons een kitscherige romcom voor met een geestige twist gebaseerd op het verhaal van ‘Phantom of the Opera’.

‘To mine own self ….’  Was de zelfgeschreven solo van Stephanie Hendriks en ging over een avond met Shakespeare die eigentijdser was dan veel van de toeschouwers dachten.

Josine van Soest speelde haar solo Lief Dagboek, een zelfgeschreven stukje cabaret met een pijnlijke waarheid over haarzelf en haar geluk. Is ze wel zo gelukkig?

Sofie Heus, Mayke van der Zanden en Kemy Hooimeijer speelden Le Crime Passionnel, een verhaal over de dunne lijn tussen haat en liefde. Tijdens het bidden in de kerk komen zij erachter dat ze alle drie dezelfde man liefhebben of hebben gehad. Wat doe je daar dan mee?

Tom Di Scala sloot de avond af met zijn solo A la fin de la soirée. Pas als het donker wordt, weet je hoe belangrijk het licht is. Licht geeft leven. Aan de dag, nacht en aan het toneel.

Deze solo’s, duo en trio gaven de verscheidenheid van de drie disciplines van musical, spel, dans en zang aan die aan de Frank Sanders Akademie gegeven wordt.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de Akademie. De docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk, Eddy Habbema en Paul Eenens.

Meer informatie vind je op de website van de Frank Sanders Akademie