Nienke Latten speelt de hoofdrol van prinses Mira in de nieuwe musical One die momenteel in Aalsmeer in het LED-Box theater in Studio’s Aalsmeer wordt gespeeld. Nienke nam ons mee op een backstage tour waarbij goede wandelschoenen goed van pas kwamen.

 

Nienke Latten

Nadat Nienke aan het muziektheater op de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg met het cijfer 9,5 afstudeerde, speelde ze haar eerste hoofdrol van prinses Tessa in de musical De gelaarsde kat, een voorstelling die zowel in Nederland als België werd opgevoerd. In de concertversie van West Side Story vertolkte ze de rol van Maria. Hierna verhuisde Nienke naar Hamburg in Duitsland om daar prinses Jasmin te spelen in Disney’s Aladdin, the Broadway hit musical. Ook in Stuttgart, waar deze productie daarna te zien was, speelde Nienke de hoofdrol. Wij waren daar en maakte de volgende reportage.

 

Door haar succes bij onze oosterburen werd Nienke een veel gevraagd zangeres bij musicalconcerten. Ook tijdens corona zat Nienke niet stil. Nu er tijd was voor haar andere passie, die van singer/songwriter, bracht ze haar eigen zelfgeschreven muziek uit. Het afgelopen jaar verschenen er drie singles van haar hand. Speciaal voor de musical ONE is Nienke naar Nederland teruggekeerd.

One de musical

ONE vertelt het hartstochtelijke verhaal van Amon, een stoere arbeider aan de piramide en prinses Mira, een rebelse prinses die tegen alle regels in gaat en haar eigen hart volgt. ONE is het verhaal over een verboden liefde die zich door niets of niemand laat stoppen.

ONE is ook het verhaal van een volk dat tot het uiterste wordt gedreven en uiteindelijk in opstand komt tegen haar machthebbers. En ONE is het verhaal van de meedogenloze vizier Hemioenoe die zich verliest in zijn honger naar macht en maar een manier ziet om zijn doel te bereiken: trouwen met de dochter van Koning Cheops: prinses Mira.

Cheops is verantwoordelijk voor het meest tot de verbeelding sprekende monument op aarde, de Grote Piramide, en hij stelt alles in het werk om zijn opdracht, zijn droom te kunnen verwezenlijken en betaalt daar uiteindelijk de hoogst mogelijke prijs voor die een God op aarde kan betalen…