Niet eerder was het in Nederland mogelijk zo vroeg mee te kijken in het maakproces van nieuwe musicals. Tot nu! Tijdens Open Studio presenteren talentvolle schrijvers en componisten hun allereerste materiaal voor een nieuwe musical aan het publiek. Dit kan in de vorm van een aantal gespeelde scènes, gezongen nummers of combinatie van beiden zijn. Zij onderzoeken hiermee de mogelijkheden binnen musical. Of het nu een poppy ‘I want song’, een parel van een kleinkunstlied of een uptempo hiphop vertelling is. 

De makers hebben eerder succesvol diens idee of concept gepitcht aan MusicalMakers. Vervolgens kregen ze de tijd, ruimte en professionele ondersteuning om dit verder uit te werken. Een belangrijk onderdeel van dit precaire ontwikkelproces is dat het nieuwe materiaal getoetst wordt bij bezoekers, bij jou dus! Komt over wat ze met een nummer bedoelen, slaat een nieuw idee aan, wordt er gelachen op cruciale momenten? Het is een avond waarbij het gesprek tussen makers en publiek centraal staat. Kortom: de bezoeker staat aan de wieg van een mogelijk succesvolle nieuwe musical.

De makers

De talentvolle componist en schrijver Lindy Zimmer vertelt het concept van diens nieuwe musical aan de hand van een aantal nummers. Ervaren liedjesschrijver Jan Groenteman & regisseur Kiki Jaski willen schoolvoorstelling Cirkels uitwerken tot volwaardige middenzaalproductie en lichten alvast een tipje van de sluier op. Muzikaal duo en tevens broer en zus Guillano & Cheyenne Herdigein performen op hun eigen unieke manier een aantal nieuwe songs. Daarnaast presenteert het geweldig kwartet van tekstschrijvers Julia Berendse & Max Roijé en componisten Ezra van Nassauw & Avishai Darash in verschillende samenstellingen nieuwe teksten op prachtige muziek.

Datum en tijd: 19 maart om 20:00 uur in DeLaMar West, Amsterdam

Meer info: https://delamar.nl/voorstellingen/open-studio/