Na het daverende succes van Elf de Musical heeft Musicalgroep The Cast uit Castricum de nieuwe productie aangekondigd. De groep gooit het over een compleet andere boeg. Na het sprookjesachtige Shrek en Elf wordt in juni 2024 Nine opgevoerd in Beverwijk. Nine is een dramatischer en donkerder stuk dan we afgelopen jaren van The Cast gezien hebben. Het bestuur is ervan overtuigd dat het professionele artistiek team er weer een spektakel van gaat maken.

Nine vertelt het verhaal van de Italiaanse filmmaker Guido Contini die een midlife crisis doormaakt. Hij verafschuwt het idee van zijn 40ste verjaardag en dit stokt zijn creativiteit op een moment dat hij aan allerlei verwachting moet voldoen. Guido doet een beroep op de sterke vrouwen in zijn leven. Hij raakt hierdoor verstrengeld in moeilijkheden in zijn werkveld maar ook op romantisch vlak. Dit verhaal speelt zich af in het Venetië van de jaren ’60.

Musicalgroep The Cast neemt graag nog nieuwe leden aan voor deze nieuwe productie. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@thecast.nl. Audities vinden de komende maanden plaats en de repetities voor Nine zullen na de zomervakantie van start gaan.

Foto Mariska Steenbergen