Tony Neef heeft al in veel musicals gespeeld en in navolging van Vajen van den Bosch zong hij een selectie van nummers die hij zelf had uitgekozen. Daarbij werd hij op de piano begeleid door Steven Roox.

Al tijdens de voorbereiding werd Steven bestookt met een spervuur van nummers die Tony zou kunnen zingen. Tijdens de repetities werd daar een selectie uit gemaakt die in de het intieme theater van het Diekhuus in Midddelharnis goed tot zijn recht kwam.

Het werd een gezellige en mooie avond waarbij de warme stem van Tony en de mooie begeleiding van Steven perfect mixte en het publiek heerlijk kon genieten en in gesprek kon gaan met Tony en Steven waardoor een spontane sfeer ontstond in de voorstelling.

Wij spraken na afloop van het eerste concert met Tony en Steven en maakten de volgende impressie.

Tonny Neef

Tony studeerde af aan de Academie voor Lichte Muziek Hilversum (1991) en was leadzanger in Jeans 2, 3 en 4 en in de Jeans televisie specials.

Hij speelde onder andere in de volgende musicals: Evita (understudy Ché Guevara), Miss Saigon (Chris), Chicago (Billy Flynn), Rocky Over The Rainbow (Frank), Titanic (Thomas Andrews), Saturday Night Fever (DJ Monty), Sweet Charity (Oscar Lindquist), alternate Jean Valjean in Les Misérables, Annie (Daddy Warbucks), Sonneveld de Musical (Wim Sonneveld), Beauty and the Beast (Lumière) en The Addams Family (Fester).

Tony was solist in Telkens Weer Het Dorp, een hommage aan Friso Wiegersma, in Vroeger of Later, een hommage aan Robert Long en was Lucheni in Elisabeth in Concert op Paleis Soestdijk (2018) Ramades in Aïda in Concert (2019). Tony maakte verder deel uit van Purper in Purper 100, een Vooruitblik en in Purper in Concert.

Tony’s stem is te horen in ontelbare animatiefilms en series. Tony maakte een solo CD ‘Nooit Verwacht’ (1999). Drie maal was hij finalist bij het Nationale Songfestival. Tony was daarnaast solist bij alle Musicals in Ahoy’ producties en in Musical Classics. Tony schrijft ook liedteksten, waaronder de hit van Jeroen van der Boom Jij bent zo.

Drie keer was hij genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Awards voor zijn hoofdrollen in Sweet Charity en Sonneveld de Musical en voor zijn bijrol Fester in The Addams Family.

RooxLive

Wil je meer weten over de. concerten van RooxLive ga dan naar www.rooxlive.com waar je kunt zien dat er concerten zijn. Op 21 augustus is het de beurt van De Juke Box Boys die zullen zingen in het Diekhuus. Daarna volgen er nog concerten in Hilvarenbeek en Spijkenisse. Klik hier voor kaarten

Lees ook:
Musicalsites in gesprek met: Vajèn van den Bosch
Bijzondere avond in Veldhoven