Na het gesmaakte ‘Sneeuwwitje, de musical’ kan je vanaf oktober in Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Stadsschouwburg Antwerpen gaan kijken naar een volledig nieuwe versie van ‘Robin Hood’. Deep Bridge geeft opnieuw een eigen twist aan deze sprookjesvoorstelling. Aaron De Veene (‘Sneeuwwitje’) wordt Robin Hood. Laurenz Hoorelbeke (Floris) speelt Jan zonder Land en Jasmine Jaspers (Frida) de Sheriffin van Nottingham. ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck maakt als Marian haar musicaldebuut. Stany Crets tekent voor het script en de liedteksten. Ad van Dijk schrijft nieuwe muziek en Floris Devooght maakt zijn regiedebuut. De jonge Jessy wordt afwisselend gespeeld door drie jonge talenten die doorstromen uit The Musical Academy, de succesvolle musical- en theateropleiding waarin Deep Bridge al enkele jaren investeert. Tickets en info vind je op www.deepbridge.be

Met Maureen Vanherberghen in het succesvolle ‘Sneeuwwitje, de musical’ is Deep Bridge een nieuwe sprookjesweg ingeslagen. Door het moderniseren en actualiseren geven ze een nieuwe dimensie aan sprookjesmusicals. “Diezelfde lijn trekken we ook door in de nieuwe, Vlaamse versie van ‘Robin Hood & Ik’, waardoor we met het bekende sprookje opnieuw inspelen op actuele thema’s, voorzien van de nodige knipogen en humoristische twisten. Het verhaal wordt al eeuwen verteld, maar sinds er minder boeken worden gelezen, vervagen Robin Hood en zijn vrienden. Robin Hood is een helder en zeer herkenbaar verhaal, waardoor dit ook voor kinderen de perfecte, amusante instapmusical en eerste theaterervaring is”, klinkt het bij de producent.

Het verhaal

Robin Hood, de grote held die steelt van de rijken en geeft aan de armen, kennen we.  We hebben de films gezien, de boeken gelezen.  Maar wie is die ‘ik’ in de titel? Wie mag er naast onze grote held op de affiche staan?  ‘Ik’ is Jessy, de andere heldin van dit verhaal,  die per ongeluk via het boek in Robins avonturen belandt én een zeer grote rol zal spelen in de afloop ervan. Jessy strijdt met Robin en zijn mannen tegen de superslechteriken Jan Zonder Land en de Sheriffin van Nottingham. Actie, romantiek en veel humor voor iedereen die van theater houdt. ‘Robin Hood & Ik’ zijn twee fantastische verhalen die één worden.  Boeken kunnen je leven veranderen. 

Lynn Van den Broeck

Een opvallende verschijning in ‘Robin Hood & Ik’ is ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck. Zij speelt de rol van Marianen maakt hiermee haar musicaldebuut. “Een nieuwe stap en uitdaging, maar wel eentje waar ik heel erg naar uitkijk. Vanuit mijn acteerervaring weet ik hoe fijn het is wanneer je samenwerkt met een cast die een perfecte mix is van jong talent en ervaring. Naast van theater, ben ik zelf al jaren fan van musicals. Een gemeenschappelijke kennis bracht mij in contact met de productie. Er hing een geweldige vibe, waardoor ik onmiddellijk de chemie en goesting vond om samen te werken. Ik heb in het verleden al meegewerkt aan kleinere producties, maar dit is mijn eerste grote musical. Ik heb toegezegd omdat de vernieuwende aanpak van ‘Robin Hood & Ik’ mij onmiddellijk aansprak. Bij de voorstellingen van Deep Bridge is er altijd een hoek af en dat lijkt me zo leuk om te spelen. Het worden frisse, hippe, actieve voorstellingen die vol zitten met gelaagde humor, waardoor iedereen in de zaal zich geweldig gaat amuseren. Niks is oubollig of saai”, zegt Lynn enthousiast.

Regiedebuut

Voor ‘Robin Hood & Ik’ componeert Ad Van Dijk de muziek en schrijft Stany Crets het script en de liedteksten. Deze laatste kijkt straks mee over de schouders van Floris Devooght, die met deze musical zijn officieel debuut maakt als regisseur. Floris heeft een pak ervaring als acteur in musicals en was regie-assistent bij de hitmusical ‘MAMMA MIA!’. Met gezonde zenuwen blikt hij vooruit naar zijn debuut aan de andere kant van het podium: “Heel fijn als je zo’n kansen en het vertrouwen krijgt. In dit project ga ik mijn hart en ziel stoppen. We gaan van dit verhaal iets mooi, avontuurlijk en meeslepend maken. Het script is alvast veelbelovend en ik sta te poppelen om dit stuk te gaan regisseren.”

Het ensemble bestaat uit Lien Van den Bossche, Jens Broes, Jelle Verbogt en Margot Bosmans. Zij zijn niet alleen de ruggengraat van het ensemble, maar spelen ook de nevenrollen. Opnieuw krijgen enkele laatstejaarsstudenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel dus de kans om een belangrijke rol te spelen in een professionele productie. “Net zoals de sprookjesvoorstellingen voor ons jong publiek een opstapje kunnen zijn naar een leven vol theater en musical, proberen we ook zoveel mogelijk jonge mensen kansen te geven op en rond het podium.

“Met ‘Robin Hood & Ik’ willen we kinderen op een speelse manier leren opkomen voor kwetsbare, minder mondige groepen en ook dat een beetje deugnieterij levens redt. Daarnaast roept de voorstelling actief op tot meer verbeeldingskracht. Met deze moderne versie willen we kinderen inspireren om terug een boek vast te nemen, zodat ze zich kunnen verliezen in dit prachtige verhaal uit ons collectieve geheugen. Wat we spelen, wordt heel kleurrijk, met prachtige decors en kostuums in een eigentijds geheel. Het wordt actie, romantiek en een beetje flauwekul. Kortom, een musical voor iedereen die houdt van theater”, klinkt het bij Stany Crets.

 ‘Robin Hood & Ik’, met Aaron De Veene (Robin Hood), Lynn Van den Broeck (Marian), Laurenz Hoorelbeke (Jan zonder Land) en Jasmine Jaspers (Sheriffin van Nottingham), in een regie van Floris Devooght, speelt vanaf 9 oktober 2021 in Capitole Gent, vanaf 23 oktober 2021 in Ethias Theater Hasselt en vanaf 29 oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets en info, www.deepbridge.be