Voor het vierde jaar wordt Scratch This Musical georganiseerd. In oktober zingt een 150-koppig koor met live orkest en solisten de nieuwste editie van Scratch This Musical in Den Haag. Dit jaar wordt Chess uitgevoerd in Theater De Nieuwe Regentes.

Musicalsites heeft de primeur en brengt als eerste naar buiten wie de vier solisten zijn die deze editie met het koor meezingen.

In Chess staat het politieke strijdtoneel tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie in de Koude Oorlog centraal, gesitueerd in schaakwedstrijden waarin schaakmeesters uit deze grootmachten tegen elkaar spelen. De Amerikaan (Freddy Trumper) wordt gezongen door Ruud van Overdijk. Ruud heeft deze rol al meermaals vertolkt in het buitenland en is daarnaast bekend van Op Zoek Naar Zorro, Rent en zijn Jezus-vertolkingen in Jesus Christ Superstar. Tegenover hem zal de Rus (Anatoly) vertolkt worden door niemand minder dan Bastiaan Sparnaay, die u kent van Soldaat van Oranje, JCS in Concert en Kiss of a Spiderwoman.

De indrukwekkende solo’s van Florence Vassy zullen gezongen worden door Anouk van Laake die kortgeleden nog te zien was in Op Zoek Naar Maria en meermaals door Europa tourde als Christine in The Phantom Of The Opera (waarmee ze nu zelfs schittert op West End).

Tot slot hebben we Jeroen C. Molenaar bereid gevonden om de rol van Arbiter op zich te nemen, een dynamische vertolking die het publiek begeleidt in het meeslepende verhaal. Jeroen heeft onder andere in Lazarus, Sweeney Todd en The Bridges Of Madison County gespeeld.

Uniek aan deze editie is dat alle vier de (top-)solisten al eerder hebben meegedaan aan een editie van Scratch This Musical. Dat het format dus niet alleen bij musicalkoorzangers in trek is blijkt wel!!

Ook meezingen? De laatste kaarten zijn in de verkoop gegaan met een aantrekkelijke Vaderdagaanbieding voor bassen en tenoren! Aanmelden kan via www.scratchthismusical.nl

Foto’s: Ruud (Eke salome), Anouk (Anouk van Laake), Jeroen (Roeltje van de Sandor Bakhuijsen) en Bastiaan (Isabeau Bosscher)