Dolfje Weerwolfje keert terug in het theater. Rick Engelkes laat weten dat de familievoorstelling over deze bijzondere jongen vanaf 18 september weer te zien is. Een hartverwarmende musical, gebaseerd op de zeer succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon. Eerder produceerde Rick Engelkes Producties deze voorstelling over Dolfje Weerwolfje. Na het succes van zes jaar geleden komt hij nu met een vernieuwde versie.

In deze vernieuwde familieshow ziet het publiek hoe Dolfje een weerwolfje wordt. Want Dolfje lijkt een doodgewone jongen van bijna zeven. Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf! En dat zet zijn hele leven op zijn kop! Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?

Rick Engelkes verheugt zich op de voorstellingen, die vanaf komend najaar door heel Nederland te zien zullen zijn. ‘Dolfje Weerwolfje blijft tot de verbeelding spreken,’ zegt Rick Engelkes. ‘Het enthousiasme bij het publiek was destijds zo groot dat we opnieuw een voorstelling over dit bijzondere jongetje gaan brengen. Er is een nieuw decor en het verhaal wordt opgefrist.’

De hoofdrollen in deze familievoorstelling worden door onder andere Bente van den Brand en Finn Poncin gespeeld. Eerder is Bente te zien geweest in Soldaat van Oranje – de Musical en werd ze voor haar rol in Hartsvrienden genomineerd voor een musicalaward. Finn Poncin was onder andere te zien in tv-series als VRijland, Bergen Binnen en Pleidooi.

Jasper Verheugd is verantwoordelijk voor de regie en het script. Peter van de Witte heeft de muziek geschreven, Joris van Veldhoven verzorgt het decor en de kostuums. De liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.rep.nu