De studenten van Fontys Musicaltheater 2 en 3 speelden hun eindvoorstelling ‘Vrijgesproken’ in de Wat Hal in Tilburg. De cast werd aangevuld met twee vierdejaars studenten die de plekken opvulden van de studenten die nu stagelopen. Het was echt Orange is the new black meets Vrouwenvleugel met inspiratieve musicalmomenten uit allerlei musicals. Het was anderhalf uur genieten van mooie choreografieën, uitbundig acteerwerk en opzwepende muziek.

De Wat Hal was ontdaan van het decor van de vorige productie met uitzondering van de balletvloer en juist dat was het perfecte decor voor deze voorstelling. Deze musical werd muzikaal begeleid door een vierkoppig orkest onder leiding van Hans Avontuur.

De musical was breed van aanpak en tijdloos luchtig van thematiek en toon. Dat maakt ‘Vrijgesproken’ tot een humoristische en dynamische musical waarin de disciplines komisch spel, moderne dans en lekkere jazzmuziek perfect met elkaar in balans zijn. Elk solo- en ensemblelied swingt en liet weer eens zien dat de studenten over heel veel talent beschikken.

De choreografie was verzorgd door Brigitte Derks met de regie van Carolina Frerichs die werd ondersteund door Sophie van Lent en dance captain Gregory Langen. De choreografie werd door de studenten met veel energie en zeer strak uitgevoerd waarbij er creatief werd omgegaan met de grote ruimte en het balkon boven het toneel perfect paste in het hele decor. De derdejaars studenten speelden in deze productie de hoofdrollen en werden geweldig ondersteund door de tweedejaars studenten. Samen vormden ze twee geweldige casts die elke twee voorstellingen speelden.

 

Deze voorstelling was de laatste voorstelling van deze talentvolle groep derdejaars die nu aan hun laatste studiejaar gaat beginnen. Voor de tweedejaars was dit de perfecte aanloop voor hun komende studiejaar waarbij je mag hopen dat ook dat jaar weer normaal mag verlopen en zij hun eindejaar voorstelling weer voor veel publiek mogen spelen. De eerste tekenen zijn veel belovend. Wij hebben heel erg genoten van deze voorstelling en kijken alweer uit naar het volgende schooljaar waarbij we de studenten weer regelmatig tegen zullen komen.

Cast A:
Celine Rietmeyer
Linde Vos 
Keije Schepers
Neal Jansen 
Sophie van Lent 
Chris van der Lee
Mathias De Decker
Gregory Langen
Fay De Klein
Mara Hoezen
Fiene Solinger
Imani Tsolakis
Belle van der Pijl

Cast B:
Esmee Tempels
Maxime Karsten
Youri Harinck
Dirk Dunnewold
Sophie van Lent
Tristan van der Lingen
Ruben Santens
Gregory Langen
Judith van der Wijst
Zoë Rijk
Jessica Steinherr
Floor Bruggenwirth
Belle van der Pijl

Creatives:
Regie: Caroline Frerichs
Choreografie: Brigitte Derks
Vocal coach: Jack Breikers
Muzikaal leider: Hans Avontuur
Regie-assistentie en productie: Sophie van Lent
Dance Captain: Gregory Langen