Deze week zijn de repetities voor de educatieve en muzikale geschiedenisvoorstelling Willem Junior, over het leven van Willem van Oranje, van STENT Producties gestart gegaan. Naast de first cast, Luuk Haaze en Merijn Oerlemans, waren ook de understudies Jeroen Sigterman, Sem van der Hijden en Thijmen de Koeijer voor deze speciale aftrap aanwezig.

Willem Junior vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem van Oranje ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. 

Het script en de regie is in handen van Florus van Rooijen met muziek van Marnix Wetzer. 

Middels Willem Junior bewandeld producent STENT Producties naast het huidige pad van kleinschalige (pop)musicals ook het pad van educatieve voorstellingen. 

De scholen kunnen de voorstelling boeken op hun school of komen bekijken in het theater, speciaal voor hen zijn er twee lespakketten ontwikkelt. Voor het primair onderwijs (groep 7/8) en voor het voorgezet onderwijs (klas 1/2) bestaan beide pakketten uit een handleiding, werkboek en muziek. 

Tickets aanschaffen of meer informatie over het boeken van een schoolvoorstelling? Ga dan naar www.willemjunior.nl