Matilda De Musical  is door de Royal Shakespeare Company naar het toneel gebracht en speelde in 2010 voor het eerst twaalf weken lang voor een uitverkochte zaal in het Courtyard Theater in Stratford-upon-Avon. Daarna werd het overgebracht op 25 oktober 2011 naar het Londense West End, waar het lovende recensies ontving na de opening.

 

Matthew Warchus (God of Carnage) ontwikkelde en regisseerde Matilda De Musical, het script is van Dennis Kelly en de muziek en teksten zijn van Tim Minchin. Decor en kostuums zijn ontworpen door Rob Howell, choreografie door Peter Darling. Muzikale supervisie is in handen van Christopher Nightingale, lichtontwerp door Hugh Vanstone, geluidsontwerp door Simon Baker en de special effects en illusies door Paul Kieve.

Matilda De Musical is alleen te zien in het oude Luxor Theater Rotterdam.

Het oude Luxor Theater opende in 1917 haar deuren als luxe bioscoop. Het overleefde op wonderbaarlijke wijze het bombardement van mei 1940, en kreeg na de Tweede Wereldoorlog veelal een theaterfunctie en groeide uit tot hét amusementstheater van Rotterdam. Met ruim 900 stoelen op een steil oplopende tribune, omlijst met een iconische lichtrand is het een geliefd theater bij publiek en artiesten. Het pand met sfeervolle foyers ademt historie en verhalen.

Meer informatie vind je hier