Deep Bridge is terug met een heerlijke familiemusical. In de nieuwste sprookjesmusical draait het rond Rapunzel (Helle Vanderheyden), die al sinds jongs af aan opgesloten zit in de toren van de boze heks (Sandrine Van Handenhoven). Met Rapunzel is Deep Bridge niet aan zijn proefstuk toe als het draait rond sprookjes. Wat wel een primeur is, is het feit dat Rapunzel deze keer niet gered wordt door een prins.

 Jong en oud verzamelde de afgelopen periode in de Antwerpse Stadsschouwburg voor de nieuwste productie van Deep Bridge. Wie eerder al ging kijken, weet hoe belangrijk deze show is voor de toekomst van familiemusicals. Voor wie nog moet gaan kijken, raden we het bij deze aan. De voorstelling vertelt een verhaal voor jong en oud. Waarbij het oude publiek zelfs soms nog meer kan leren dan het jonge publiek.

Het verhaal

 Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd brengt het productiehuis van Stany Crets een sprookje naar de Vlaamse planken. Voor die verjaardag mocht het allemaal wel wat grootser. Dat alles resulteert in Rapunzel. In de voorstelling horen we het verhaal van de jonge vrouw die als baby haar moeder verloor en terechtkwam bij de boze Heks. Daar bracht ze haar eerste twaalf jaar gelukkig door. Maar op haar dertiende verjaardag veranderde haar leven compleet. Ze wordt opgesloten in de toren en kan er door verschillende betoveringen niet meer uit. Op die manier raakt ze ook volledig geïsoleerd van de buitenwereld. Enkel ware liefde kan haar redden.

Aan de andere kant van het koninkrijk leren we prins Christiaan (Laurenz Hoorelbeke) en prinses Miranda (Jasmine Jaspers) kennen. De prins moet van zijn ouders dringend op zoek naar een vrouw die hem in de toekomst zal helpen met het regeren van het land. Maar daar heeft Christiaan helemaal geen zin in. Miranda daarentegen kan niet wachten om haar prinses te vinden en koningin te worden. Uiteindelijk vertrekken ze allebei op avontuur, klaar om het geluk te vinden. Op welke manier dan ook.

Stereotypen doorbreken

 Al snel komt Christiaan er, met de hulp van zijn geniale paard (Florian Avoux) en de vader van Rapunzel (Sebastien De Smet), achter dat hij helemaal niet op zoek is naar een vrouw én dat zijn mes langs twee kanten snijdt. Die openbaring wordt zelfs gevierd met een lied waarbij het publiek helemaal los ging (Daarbij ook een shoutout naar het paard van Miranda (Jervin Weckx) die het publiek af en toe deed schaterlachen)

Het werd dan ook snel duidelijk dat Christiaan niet de ware liefde zou zijn waarop Rapunzel wacht. Met een prachtig duet tussen Miranda en Rapunzel over hoe ze op zoek zijn naar iemand die hen begrijpt, leek ook het publiek te begrijpen waarover het ging. De ware liefde van Rapunzel bleek Miranda te zijn. Die liefde werd met een kus bezegeld en op warm applaus onthaald.

Deep Bridge toont met deze musical aan dat het belangrijk is om liefde in al zijn facetten te tonen. Om kinderen en jongeren te stimuleren om te zijn wie ze willen zijn en te voelen wat ze voelen. Een grote buiging voor deze productie.

Zelf gaan kijken? Rapunzel speelt de komende weken nog in het Trixxo Theater in Hasselt en de Capitole in Gent. Voor tickets kan je terecht op de site van Deep Bridge.

Joke Vereecken

 

 

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]