All the shine of a thousand spotlights, will never be enough! Marcel Visscher opende gisteravond met dit geweldige nummer uit de musical ‘The greatest showman’ de show ‘Best of musical’ in theater de Kunstgreep in Oostzaan. Deze shine van de spotlights gold zeker voor de groep van het Nationaal Jeugd en Musical Theater (NJMT). Samen met musicalsterren Nandi van Beurden en Marcel Visscher schiterden zij gisteravond in hun eigen show.

Sinds vorig jaar september heeft het NJMT elke zondag geoefend op dans, acteren en zang om deze show tot een mooi spektakel te maken. Het NJMT leidt jongeren op van 4 tot 23 jaar in dans, drama en zang en is producent van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen. Het was dan ook genieten voor alle familieleden en bezoekers van deze geweldige kinderen om te genieten van hun talenten.

Allerlei nummers uit verschillende musicals kwamen voorbij. Zo horen we het nummer ‘Welkom op de rots’ uit de musical Come from away, waarbij de groep ook zeker hun acteertalent in moet zetten. Maar ook prachtige nummers uit Mathilda, Fame, the Wiz, the Waitress, Miss Saigon, the Prom en Chicago.

Het is mooi om te zien hoe elk jong talent een rol heeft in de show. Is het in bijvoorbeeld een prachtig duet met een nummer uit de Kleine Zeemeermin waarin Yonit samen met Nandi heel mooi en intiem zingen tot het nummer All that jazz met Bob Fosse bewegingen uit de musical Chicago. De jonge talenten hebben het zichtbaar naar hun zin en knallen van het toneel in deze theater setting.

Nandi en Marcel zingen samen met het NJMT, maar zingen ook solo. Hierin horen wij Nandi het nummer I Dreamed a dream uit Les Miserables zingen, waarbij zij wordt begeleid door een danseres van NJMT. Maar ook samen zetten Nandi en Marcel een hilarische Gaston en Belle neer met een nummer uit de musical Belle en het Beest.

Na de voorstelling spraken wij Julia en Liz, twee jonge talenten die het heerlijk vonden om op het podium te mogen staan gisteravond. Beiden groeien zij graag door in het musicalvak. Liz is nog zoekende of en hoe zij dit kan combineren met school, maar ze wil alles aanpakken om door te groeien. Wij hopen zeker nog veel van deze jonge talenten te mogen terugzien op het grote podium.

Tekst: Marloes Romeijn
Foto’s Rob de Haan