Wat een betoverende middag was het gisteren in Spijkenisse bij de première van Rapunzel de musical, geproduceerd door Van Hoorne Entertainment! Met deze nieuwe familiemusical zie je opnieuw waarom Van Hoorne Entertainment bekend staat om zijn hoogwaardige producties. Het decor en de kostuums waren prachtig, waardoor het publiek meteen werd meegenomen in de sprookjeswereld van Rapunzel.
 
 
Daar Titus en Fien afscheid hebben genomen van het theater worden ze in deze voorstelling vanzelfsprekend gemist. Sita Vermeulen, wie schitterde in de rol van Rapunzel, is voor degenen die bekend zijn met haar eerdere optredens in sprookjesvoorstellingen van Van Hoorne Entertainment, een vertrouwd en welkom gezicht.
 
Het verhaal van Rapunzel de musical is niet het traditionele sprookje dat we allemaal kennen en liefhebben. Van Hoorne Entertainment heeft een verrassende wending aan het verhaal gegeven. Dit maakte de musical interessant, zelfs voor degenen die al bekend waren met het oorspronkelijke verhaal.
 
Rapunzel de musical is perfect geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, en dit was duidelijk te zien in de zaal van Theater de Stoep. De zaal zat vol met prachtig verklede kinderen, voornamelijk gehuld in roze en paarse prinsessenjurken. De humor in de voorstelling was afgestemd op jonge kinderen, en het was hartverwarmend om te zien hoe de jongste bezoekers herhaaldelijk in lachen uitbarstten.
 
Minder ruimte was er voor humor die de volwassenen in het publiek aansprak, hier werd Michael van Hoorne zijn komische timing in zijn rol van Titus gemist. Maar er waren wel wat momenten waarop de hele zaal genoot van de humoristische situaties op het podium. Het hoogtepunt hiervan was ongetwijfeld het hilarische optreden van Aron Bruisten, die “damn I think I love you” (een verwijzing naar Sita haar periode in K-otic) zong en twerkte in de kleine torenkamer in een poging prinses Rapunzel te verleiden. Het was duidelijk dat zowel het publiek als de cast hier enorm plezier om hadden.
 
Al met al was de première van Rapunzel de musical een groot succes. Zowel de productie als de cast kunnen trots zijn op wat ze hebben bereikt, en het lijkt erop dat ze opnieuw de beste familiemusical van dit theaterseizoen hebben neergezet. Deze betoverende voorstelling is een absolute aanrader voor gezinnen en sprookjesliefhebbers van alle leeftijden.
 
Tekst: Ilse van Vliet
Foto’s: Mariska Steenbergen