Pretty Woman is een betoverende voorstelling die je meeneemt in het romantische verhaal van Vivian Ward en Edward Lewis, gebaseerd op de gelijknamige film. De musical is een perfecte mix van hartverwarmende momenten, aanstekelijke muziek en indrukwekkende choreografie.

Pretty Woman beleefde de wereldpremière in Chicago in 2018. En was vervolgens te zien op Broadway (2018), in Hamburg (2019), West End (2020), US Nationale Tour (2021), Milaan (2021), Barcelona (2022), en UK de Ierland-tour (2023).

 

Shanna Slaap en Jan Kooijman

Shanna Slaap is gecast voor de rol van Vivian en speelt de rol met veel humor en zingt indrukwekkend de nummers met haar prachtige stem. Shanna is Vivian en het plaatje klopt. Ze is de sterke vrouw die weet wat ze wil en niet wil, wat resulteert in een applaus als ze de advocaat van Edward Lewis tot de orde roept. De verrassing van de casting was Jan Kooijman die de rol van Edward Lewis mag spelen. Jan maakt de harde miljardair snel sympathiek en de chemie met Shanna is mooi om te zien. Ook in de onderlinge strijd is de spanning in de zaal te voelen, al weten de kenners van de film hoe het afloopt. Je wordt echt meegesleept in het liefdesverhaal. De rol van Edward wisselt Jan af met Charly Luske, zoals recentelijk bekend werd gemaakt.

Dana van der Geer en Mitch Wolterink

Kit wordt gespeeld door de sprankelende en energieke Dana van der Geer die haar haar visitekaartje hiermee absoluut afgeeft, maar haar sporen reeds heeft verdiend in Oostenrijk en Nederland. Deze vrouw heeft power en doseert dat uitstekend. Ze speelt de rol van de brutale Kit de Luca met verve en staat vocaal als een huis. De rollen van Happy Man/mr. Thompson worden vertolkt door Mitch Wolterink. Deze rollen bevatten verschillende eigenschappen waarbij hij steeds weer in een andere huid kruipt. Hij speelt deze rollen authentiek, ondanks de wisselingen, en speelt, danst en zingt zoals het in deze rollen hoort en bespeelt de zaal met zijn open manier van acteren.

Vlammend ensemble

Zonder ensemble geen show en ook dat is het geval bij Pretty Woman. Het ensemble heeft een tomeloze energie en knalt werkelijk van het podium af. Zonder iemand tekort te doen, vallen vooral Jimi Hendrikse als piccolo, Froukje Zuidema (operazangeres) en Victor Marinus (operazanger) op die hun eigen momentjes hebben in deze voorstelling.

Wat deze musical echt bijzonder maakt, is de boodschap van zelfacceptatie en innerlijke groei. Het verhaal laat zien dat liefde in alle vormen kan komen en dat iedereen het verdient om geliefd te worden, ongeacht de achtergrond. De kostuums zijn stijlvol en passen perfect bij de jaren ’90 zetting van de voorstelling.

Pretty Woman de musical

De succesvolle, keiharde zakenman Edward neemt escortdame Vivian mee naar zijn hotel. Het lijkt een simpele deal voor één avond. Maar hij is zo van haar gecharmeerd, dat hij haar meeneemt naar een aantal zakelijke events. De eerlijke Vivian en meedogenloze Edward – ze leren elkaar én zichzelf in die paar dagen goed kennen. Ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee ogenschijnlijke tegenpolen lijkt door hun verschillende levens onmogelijk… 

Pretty Woman is een heerlijke nieuwe titel die in Nederland gebracht wordt en een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een meeslepend verhaal, prachtige muziek en een dosis romantiek. Pretty Woman is een feest van de herkenning en waarbij je heerlijk even kunt ontspannen met een feel-good verhaal dat oproept om je dromen achterna te gaan.

Kijk voor meer informatie hier