Alex Klaasen heeft opnieuw een prachtige voorstelling afgeleverd met zijn nieuwste cabaretvoorstelling, “No Ponies”. Deze eenmansrevue, die voortbouwt op zijn eerdere succesvolle producties, is een diepgaande en ontroerende kijk op angst, eenzaamheid en persoonlijke groei, verpakt in de typische humor en virtuositeit waarvoor Klaasen bekend staat.

“No Ponies” is anders dan zijn voorgangers, want ditmaal neemt Alex Klaasen ons mee op een reis door zijn eigen angsten. Hij begint met het benoemen van de alomtegenwoordige angsten die onze tijd definiëren en laat zien hoe deze angsten zich manifesteren in ons dagelijks leven. Dit is een bijzonder moedige zet van Klaasen, die opent met zijn eigen jeugdangsten en hoe deze zijn persoonlijke en professionele groei hebben beïnvloed.

Alex was, ondanks zijn eigen angsten, vanavond absoluut niet zenuwachtig. Dat komt door een goed doordachte voorstelling en het is duidelijk dat hij zich ondersteund voelt door een getalenteerd team van creatievelingen. Het resultaat is een gestroomlijnde en indrukwekkende voorstelling waarin verschillende personages tot leven komen en de veelzijdigheid van Klaasen’s talent wordt benadrukt.

De kracht van Klaasen als performer komt vooral tot uiting in zijn vermogen om moeiteloos tussen verschillende personages te schakelen. Hij geeft elk personage een unieke stem en persoonlijkheid, waardoor het lijkt alsof er meerdere acteurs op het podium staan. Dit maakt de voorstelling des te boeiender en grappiger, terwijl het tegelijkertijd de diepgang van Klaasen’s eigen worstelingen benadrukt.

 

Maar wat deze voorstelling echt bijzonder maakt, is de manier waarop Klaasen zijn persoonlijke verhaal met het publiek deelt. Hij laat zien dat achter de lachende façade soms diepe pijn en eenzaamheid schuilgaan. Zijn personage Pierrot vat het treffend samen: “Je lacht van buiten, maar huilt vanbinnen.” Dit oprechte en kwetsbare aspect van de voorstelling raakt het publiek recht in het hart en zorgt ervoor dat “No Ponies” veel meer is dan alleen maar vermaak.

In “No Ponies” bewijst Alex Klaasen opnieuw zijn status als een van de meest getalenteerde en veelzijdige cabaretiers van Nederland. Hij neemt ons mee op een emotionele achtbaanrit, waarbij humor en diepgang hand in hand gaan. Deze angstrevue is een meeslepende en onvergetelijke ervaring die je nog lang bij zal blijven. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van eerlijk, ontroerend en buitengewoon komisch cabaret.

Tekst: Marloes Romeijn
Foto’s: Mariska Steenbergen