Van Hoorne Studios staat klaar om het theaterseizoen 2024-2025 het publiek te verrassen met de spectaculaire productie Shrek de Musical. Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn en de eerdere onthullingen van René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona nog vers in het geheugen zitten, kondigt de producent nu met veel enthousiasme aan dat komisch talent Qshans Thode de rol van Ezel zal vertolken in Shrek de Musical.
 
In musicalland is Qshans geen onbekende, zo was hij te zien in diverse grote musicalproducties, waaronder Come from Away, Mamma Mia, The Lion King, Tina Turner en recentelijk in AIDA. Met zijn talent en ervaring zal hij een essentiële schakel gaan vormen in Shrek de Musical. In zijn vertolking van Ezel neemt Qshans het publiek mee op een onvergetelijke reis door de betoverende wereld van Shrek, het geliefde verhaal dat zijn oorsprong vindt in de animatiefilm van DreamWorks. Wanneer Shrek op pad gaat om zijn geliefde moeras terug te winnen, wordt Ezel, enigszins tegen de wil van Shrek in, een metgezel tijdens dit gedenkwaardige avontuur. Op eigenzinnige wijze zal de praatgrage en soms ietwat irritante Ezel de harten van het publiek veroveren met zijn aanstekelijke humor en unieke kijk op de wereld.
 
Shrek de Musical maakte zijn debuut op Broadway in 2008 en heeft sindsdien internationaal vele harten veroverd. De voorstelling werd genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en ontving zelfs een Grammy voor Best Musical Show Album. In samenwerking met ALMO en Music Theatre International (MTI), vertegenwoordigers van DreamWorks, zal Van Hoorne Studios het verhaal van Shrek op vernieuwende wijze naar het theater brengen.
 
Shrek de Musical gaat op tournee door Nederland en België tussen september 2024 en juni 2025, en zal meerdere dagen te bewonderen zijn in middelgrote en grote theaters. De première van de show staat gepland in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024.
 
De ticketverkoop voor de musical start naar verwachting in het voorjaar.