Op zaterdagavond 15 juni ging de voorstelling Urinetown in première! Daarvoor brachten wij een bezoek aan Theater De Kunstgreep in Oostzaan. De show werd gespeeld door de talenten van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT). De regie is in handen van Tommie Kinneging, de muzikale leiding is van Esther Schoenmaker en de choreografie is gemaakt door Menno Leemhuis.
 
Urinetown is een duister verhaal over hebzucht, corruptie, onderdrukking, angst, liefde en revolutie. Het verhaal wordt verteld door Agent Knuppel en Kleine Eefje en gaat over een ernstig tekort aan water. Hierdoor mag men geen gebruik meer maken van de eigen wc. Daardoor moet er gebruik worden gemaakt van de openbare voorziening. Deze openbare voorziening wordt beheerd door de dames van Pies in Harmonie. Degene die zich niet houdt aan de regels, wordt verbannen naar Zeikstad. Wat is Zeikstad? Niemand die het weet want van degene die ernaar worden verbannen keren nooit meer terug.  
 
De cast is zeer divers en bestaat uit jong en oud. Al vanaf het eerste moment steelt Agent Knuppel de show. Met zijn humor die is verwerkt in zowel dans als zang weet hij het publiek mee te nemen in het verhaal. Wat fantastisch was om te zien, is dat iedereen een moment heeft gekregen om in de spotlight te staan. De cast speelde met heel veel enthousiasme en dat was voelbaar in de zaal. Naast het spel was de zang heel erg goed. Ook de jongere kinderen kregen hun eigen momenten om te shinen en deden dit zowel met hun spel als met hun zang en dans. Het acteerwerk van de acteurs was heel goed! Iedereen zat erg goed in de gekregen rol en wist deze dan ook fantastisch neer te zetten. Het was duidelijk te zien dat deze groep het leuk heeft met elkaar en goed op elkaar is ingespeeld! 
Niet alleen de cast stond als een huis, maar ook alles eromheen. Licht, geluid en decor zorgde ervoor dat de show is gaan leven. Als publiek maakt dit het fijn om naar te kijken, alles is één geheel. Deze show is een absolute aanrader!
 
Kijk voor meer informatie op http://www.dekunstgreep.nl/evenement/?/797
 
Op zondag 16 juni wordt de laatste voorstelling gespeeld.
 
Foto’s en verslag: Esmee Korver