PIEN lanceert op 3 november haar EP ‘3.0’. 3.0 is een ode aan de reis die verwerking heet. Verwerking van rouw en de viering van het onbekende. Eerlijk, krachtig en zacht, vanuit de diepte van haar ziel. Als verhalenvertelster kiest ze nu voor de medium muziek, maar doet dit ook via eigen (muziek)theatervoorstellingen. De EP is vanaf 30 november te beluisteren op Spotify.

De EP is een mix van western/country, pop en folkmuziek. Naast PIEN (zang) zijn ook Jason Belanger (piano, muzikale begeleiding en edit) en James Montgomery (elektrisch viool) te horen. De drie hebben elkaar ontmoet tijdens haar Masteropleiding Musical Theatre Performer aan het prestigieuze Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow, UK).

PIEN schrijft vanuit haar hart en probeert zo eerlijk en open mogelijk te zijn in haar nummers. ‘Ik probeer mijn ervaringen te delen in mijn muziek en die zo precies en authentiek mogelijk te beschrijven. Hoe meer je dat doet, hoe meer mensen zich herkennen in zo’n nummer en dat is voor mij het allerbelangrijkste’.

Route album

De route die is afgelegd om te komen tot dit album speelde zich zo’n 2 jaar geleden af. Een zware periode uit haar leven. ‘Het begon allemaal in mijn kamer in hartje Utrecht waar ik het grootste gedeelte van de pandemie woonde met een van mijn beste vriendinnen. Ik ging door een heftige break-up, was net afgestudeerd aan een musical opleiding (Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater, Amsterdam) op het moment dat alle theaters dicht gingen door de coronapandemie. Mijn dierbare oma overleed en mijn hele toekomstperspectief werd door de plee gespoeld. Toen de zoveelste lockdown weer was begonnen en ik weer thuis zat dacht ik, waarom begin ik niet met liedjes schrijven? Wat kan er nou nog meer misgaan of niet lukken?’ Vanuit die eerste sessies ontstond de EP.

Mee naar Schotland

Maar daar bleef het niet bij. De nummers gingen mee naar Schotland waar ze afgelopen jaar haar Masters in Musical Theatre volgde aan het prestigieuze Royal Conservatoire of Scotland. Tijdens een ‘Cabaret’ project in het 3e semester haalde ze de nummers weer tevoorschijn. ‘Dit project was eigenlijk bedoeld om te werken met bestaande muziek en daarmee een verhaal te vertellen, maar er bleken geen regels te bestaan en dit gaf me ruimte om m’n eigen koers te varen. Waarom gebruik ik niet ook mijn eigen nummers om te kijken of ze aanslaan aan deze kant van de Noordzee?’

Haar Cabaret performance (ook getiteld 3.0) was een groot succes en dit was de bevestiging voor PIEN om deze nummers uit te brengen en zo haar eerste EP te releasen volgende maand.

Internationale klik

De samenwerking met Jason en James is bijzonder. ‘Ondanks dat we alle drie uit totaal verschillende werelden/landen komen (James uit St. Andrews, UK en Jason uit New York, Amerika) hebben we elkaar kunnen vinden via de muziek en onze passies voor muziek. Het is zo ontzettend gaaf om met mensen te werken die je zo goed kunnen aanvoelen en die natuurlijk fantastisch kunnen spelen! En ik kan niet meer dan trots zijn op het resultaat van onze samenwerking en de weg die ikzelf, maar ook het album heeft afgelegd en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.’

Over PIEN

PIEN (Pien van Meegen, 24) is een veelzijdig artiest. Singer-songwriter en actrice uit Nederland (Santpoort-Noord). Ze woont op dit moment in London.

Meer weten? Ga naar www.pienvanmeegen.com en volg haar via haar sociale mediakanalen.

Facebook: PIEN

https://www.facebook.com/PienvMeegen

Instagram: @pienvanmeegen

https://www.instagram.com/pienvanmeegen/

YouTube: PIEN MUSIC

https://www.youtube.com/channel/UC-jAZ2FXxPS1ZCleaHFoT1w

Spotify: Pien

https://open.spotify.com/artist/0M3W0VPiLEjryaAfMEoP8z?si=X1knmHD7TNK7XhxMMEaX LQ

Tik Tok: PIEN

www.tiktok.com/@pienvm3