Filmmaker Jonathan van Wieren maakt in 2023 zijn afstudeerfilm. Een musical film over homoseksualiteit binnen de evangelische kerk.

De 19 jarige Elise staat op het punt om gedoopt te worden als haar kerkgemeenschap er achter komt dat ze een relatie heeft met Noa, een meisje uit de gemeenschap. Elise komt ongewenst voor de keuze te staan om te kiezen tussen geloof of liefde.

Men is op zoek naar ..

Een musicalactrice tussen de 17 en 25 jaar voor de rol van Elise.

Rolbeschrijving

Elise is een 19-jarig meisje. Ze is opgegroeid in een Christelijke omgeving en zit samen met haar ouders en haar zus ook bij een kerkgemeenschap. Een groot gedeelte van haar leven speelt zich af binnen deze omgeving en deze kerkgemeenschap voelt voor haar ook echt als thuis. Haar familie gaat hier naar de kerk en heeft een grote invloed op haar leven. Iedereen in haar familie is gedoopt en dat is dus ook iets wat zij heel graag wil. Ze wil haar keuze voor het geloof ook graag maken tegenover de hele gemeente. Ze heeft het gevoel dat ze dan echt bij de gemeente zal horen.

Elise heeft een beste vriendin Noa. Ze kent Noa al sinds dat ze klein is en heeft een hele goede band met haar. Ze doen heel veel dingen samen en kennen elkaar erg goed.

Tijdens de film begint Elise gevoelens te krijgen voor Noa nadat Noa haar plotseling een keer zoent. Ze struggled hier ontzettend mee, omdat ze weet dat een relatie tussen twee vrouwen niet geaccepteerd is binnen haar gemeente. Hoeveel ze haar gevoelens ook voor Noa probeert te onderdrukken, ze kan er niet onderuit. Dit zorgt ervoor dat ze tijdens de film in conflict komt met haar kerk en ze uiteindelijk een keuze moet maken tussen de kerk of haar seksualiteit.

Elise iemand die erg op zoek is naar sociale bevestiging. Ze vindt de mening van anderen erg belangrijk en zeker de mening van haar familie. Ze is introvert, maar probeert wel heel sociaal te zijn.

Draaidagen

De opnamen dagen zullen plaatsvinden in periode maart/april 2023 in de provincie Gelderland. Het gaat om 5 a 7 draaidagen.

Aanmelden

Aanmelden voor de rol van Elise kan via casting@vanjelleproducties.nl, graag ontvangen wij een CV + mits aanwezig beeldmateriaal.

De castingdag vindt plaats op 4 december in Arnhem Theater de Leeuw.

LET OP: Omdat het een studenten productie is, zijn er enkel reiskostenvergoeding beschikbaar.