Vorige week berichtten wij over de eerste serie IC’s van het derdejaars muziektheater van Codarts in Rotterdam. Deze week was het de beurt aan de volgende groep studenten; Merith van Mensch, Fien Meesen, Djin Kastje, Valerie Gwyneth Lai, Suzanne van der Els, Julia Pera en Holly Hergelink. Zij waren de laatste studenten die hun visitekaartje af mochten geven.

De studenten hadden de afgelopen tijd gewerkt aan een integratie onderzoek wat uiteindelijk uitmondde in een integratie concert, een IC. Het onderzoek bestond uit drie keuzes en twee verplichte. De verplichte waren spelmatige integratie en muzikale integratie en daarnaast hadden de studenten de keuze uit choreografie, song-writting en muzikaal theatrale act. Daaruit heeft elke student een combinatie van vier gemaakt en dat hebben de studenten laten zien. De verscheidenheid in keuzes maakt dat deze IC’s werkelijk een geweldige mix van allerlei stijlen en talenten opleverden. Later dit jaar zullen de studenten in de Show & Tell weer te zien zijn.

Codarts Muziektheater

Bij Codarts Muziektheater staat de ontmoeting tussen theater, dans en muziek centraal.

Om zowel het ambacht, de artisticiteit als de uniciteit van elke student te ontwikkelen heeft Codarts Muziektheater de integratieleerlijn ontwikkeld waarmee de opleiding zich onderscheidt van andere opleidingen in Nederland.

Muziektheaterstudenten leren de diverse stijlen binnen iedere discipline kennen, en leren deze te onderzoeken en uit te voeren. Daarin is het belangrijk om eigen keuzes te maken en er persoonlijke zeggingskracht aan toe te voegen. Het zorgt ervoor dat onze alumni zich op een eigenzinnige wijze aan het werkveld weten te presenteren.

Bij Codarts bestaat de mogelijkheid om samen te werken met andere opleidingen. Het wordt vanuit alle afdelingen sterk gestimuleerd om die samenwerking op te zoeken.

Meer informatie vind je hier.