Voor aanvang van de voorstelling hoor je het publiek altijd met elkaar praten. Het hebbende over wat ze verwachten te gaan zien. Zo raakte we in gesprek met 2 dames die speciaal die avond hun 35-jarig vriendschapsjubileum kwamen vieren. Niet wetende dat er nog iets te vieren was die avond. Piaf heeft meer dan 37.500 kaarten verkocht en dat succes is geheel terecht.

Golden Ticket

Na 72 al gespeelde voorstellingen was het een mooi moment om een mijlpaal te vieren. Maar liefst 37.500 bezoekers hebben de voorstelling Piaf omarmd en een kaartje gekocht. Voor de cast en publiek kwam dit als een verrassing na afloop van een zeer geslaagde voorstelling in Schouwburg Het Park te Hoorn. Speciaal voor deze avond waren producenten Allard Blom en Christian Seijkens aanwezig om het Golden Ticket in ontvangst te nemen.

Christian pakte het spotlicht nog even om Allard te bedanken voor zijn teksten. ‘’Hoe goed een voorstelling wordt, ligt uiteraard aan de mensen op het toneel. Maar begint voornamelijk bij het hele begin. Bij die eerste letter op papier. Wat dus nu een prachtig startpunt is gebleken met een prachtige beloning’’. Allard voegde daaraan toe dat hij trots is op de spelers en de mensen achter de schermen. Maar ook het publiek wat massaal is komen kijken.

Piaf

Édith Piaf (Suzanne Seegers) is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze wilde. Ze zou overlijden in Parijs zoals ze ooit bedacht had. Pas overleden, maken 4 karakters intrede bij de laatste momenten van Edith: de Engel (Thomas Cammaert), de Duivel (Job Bovelander), de Dwaas (Hein Gerrits) en de Dood (Cystine Carreon).

Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat. Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten. Piaf wil weten waar deze vier in haar leven waren. Aan de hand van hun verhalen en de onvergetelijke muziek van Édith Piaf herbeleefd de legende verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was en erachter te komen wat het is dat ze achterlaat.

Piaf speelt nog in Vlaardingen, Amsterdam, Veenendaal, Purmerend, Winterswijk, Arnhem, Apeldoorn, Maastricht, Venlo, Leeuwarden en sluit af in Alkmaar. Bekijk de locaties goed, want er zijn echt nog zeer beperkt kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Dit is echt zo’n voorstelling die je graag gezien wilt hebben.

Verslag: Robert Bal
Foto’s: Rob de Haan