Vanaf 16 juni 2021 is musicalklassieker The Sound of Music in een nieuwe, energieke en eigentijdse versie te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Vanaf augustus volgt een theatertournee langs de grote theaters van Nederland.

 

Het creatieve team van producent Stage Entertainment, bestaande uit Carline Brouwer (regie), Stanley Burleson (choreografie), Ad van Dijk (muzikale leiding) en de cast bestaande uit 30 personen, kunnen niet wachten om na een lange periode van lockdown en gesloten theaters het verhaal van hoop met veel verbeeldingskracht en vrolijkheid te kunnen brengen.

Vorige week zondag werd in het AVROTROS-programma Op zoek naar Maria al bekend dat Nandi van Beurden de hoofdrol gaat spelen in de nieuwe uitvoering van The Sound of Music. Zij kreeg in de finale de meeste stemmen. Natascha Molly werd tweede, Tessa Sunniva viel vlak daarvoor als laatste potentiële Maria af. Gisteren maakten wij al de overige zes hoofdrolspelers bekend. Francis van Broekhuizen gaat de rol van Moeder Overste spelen. Stefan Rokebrand speelt kapitein Von Trapp, vervult William Spaaij de rol van Oom Max, gaat Belinda van der Stoep barones Elsa Schräder spelen en is Esmee Mardjan gecast als Liesl, de oudste Von Trapp-dochter. Haar vriendje Rolf wordt gespeeld door Jimi Hendrikse. Vandaag kregen wij de gelegenheid om de hoofdrolspelers te interviewen. In het kantoor van de directeur van Stage Entertainment kwamen ze een voor een langs.

The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder-Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien. Een voorstelling waarbij het publiek kan genieten van bekende nummers als Edelweiss, Do-re-mi en My Favourite Things. The Sound of Music is het grootste succes van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein en wordt sinds 1959 in theaters over de hele wereld gespeeld. De musical was voor het laatst in seizoen 2014/2015 in Nederland te zien.

The Sound of Music – De musical in Nederland door de jaren heen

Als theatermusical was The Sound of Music vijf maal eerder in Nederland te zien. In 1964 produceerde René Sleeswijk de musical met Johan Heesters en Mieke Bos in de hoofdrollen, onder regie van Ton Lutz. In 1995 ging de versie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in première met An Lauwereins en Ernst Daniël Smid in de hoofdrollen. In 2002 was het de beurt aan Maaike Widdershoven en Hugo Haenen om in de huid te kruipen van Maria en Kapitein von Trapp in de nieuwe theaterversie die op 22 september 2002 haar première beleefde in het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Van 2008 tot 2010 bracht V&V Entertainment in samenwerking met de Efteling The Sound of Music weer terug in de theaters met Wieneke Remmers en Rein Kolpa in de hoofdrollen. De meest recente versie vond plaats in 2014-2015 met Anouk Maas in de rol van Maria en Ad Knippels als Kapitein von Trapp. Dit was daarnaast de eerste productie die Albert Verlinde bij Stage Entertainment heeft geproduceerd.

Meer informatie op https://www.stage-entertainment.nl/nl/shows/musical/the-sound-of-music

er zijn geen afbeeldingen gevonden