De musical Come From Away komt na grote successen op Broadway en West End naar Nederland. MediaLane brengt in samenwerking met de Theateralliantie een nieuwe, Nederlandstalige versie van deze voorstelling met onder anderen Willemijn Verkaik.
 
Come From Away vertelt het waargebeurde verhaal over saamhorigheid in onzekere tijden. Toen op 11 september 2001, de dag van de aanslagen, het Amerikaanse luchtruim werd gesloten, landden 38 vliegtuigen noodgedwongen in het Canadese stadje Gander. De kleine gemeenschap sloeg meteen de handen ineen om de ruim 7.000 gestrande reizigers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen.
 
De musical is gebaseerd op de getuigenissen van zowel de gestrande reizigers als de inwoners van Gander. Come From Away is vanaf 3 november 2021 te zien in de Nederlandse theaters. De musical gaat op 18 november 2021 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop is vanaf 10:00 uur geopend. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.comefromawaydemusical.nl.
 
Iris van den Ende, CEO MediaLane: “Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de vreselijke gebeurtenissen op 9/11 plaats vonden. Iedereen herinnert zich nog die beelden en de angst die deze beelden opriepen. Maar veel minder bekend is het mooie verhaal wat zich heeft afgespeeld in het Canadese plaatsje Gander. Het is de schrijvers van Come From Away gelukt om een hoopvol en muzikaal verhaal te vertellen dat de goedheid van de mens laat zien in onzekere tijden. Het verhaal blijft actueel en inspirerend. Het is voor ons een eer dat wij het vertrouwen hebben gekregen om deze voorstelling naar de Nederlandse theaters te brengen.”
 
Willemijn Verkaik: “Ik was diep onder de indruk toen ik Come From Away op Broadway zag. De voorstelling raakte me extra omdat dit allemaal echt is gebeurd. Beverley Bass, het personage dat ik speel, is een unieke dame. Zij heeft geschiedenis geschreven door als eerste met een volledig vrouwelijke crew te vliegen. Op 9/11 belandt zij in een onwerkelijke situatie nadat ze door de aanslagen moet uitwijken naar Gander. Hoe zij hiermee omgaat, is bewonderingswaardig. Uniek aan deze rol is natuurlijk dat Beverley Bass echt bestaat; ik hoop dat ik de kans krijg om haar binnenkort te ontmoeten. Het is een eer om haar verhaal op het toneel te mogen vertellen.”

Come From Away – de musical

Come From Away is een waargebeurd en hartverwarmend verhaal van een crisissituatie waarin het beste in mensen naar boven komt. Na een bezoek aan Gander, tien jaar na de aanslagen in 2001, schreef het koppel Irene Sankoff en David Hein het script voor Come From Away. De karakters in de voorstelling zijn gebaseerd op de getuigenissen en verhalen van de mensen uit Gander, de reizigers en de crewleden die daar noodgedwongen verbleven.
 
De Nederlandse versie is een geheel nieuw gemaakte productie. Come From Away beleefde haar wereldpremière in 2015 in Seattle en brak daar alle verkooprecords. Sinds 2017 is Come From Away te zien op Broadway; die productie ontving zeven nominaties voor de Tony Awards. Begin 2019 beleefde de productie de Europese première op West End. Daar werd Come From Away bekroond met een Laurence Olivier Award voor beste musical.

Willemijn Verkaik

Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001 speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland. Ze was te zien in onder meer De Drie Musketiers, We Will Rock You, Elisabeth, Aida, Mamma Mia, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tarzan, Ghost en Bat out of Hell. Willemijn maakte wereldwijd furore door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige actrice die deze rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2.000 keer te zien als Elphaba in Nederland, in Duitsland, op West End en op Broadway. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disneyfilms Frozen en Frozen 2 als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa. Willemijn zong in 2020, samen met negen andere Elsa’s van over de hele wereld, de genomineerde song ‘Into the Unknown’ bij de uitreiking van de Oscars. Willemijn was recent in Nederland te zien als Juffrouw Hannigan in Annie de Musical.
 
De Nederlandse versie is een geheel nieuw gemaakte productie. Come From Away beleefde haar wereldpremière in 2015 in Seattle en brak daar alle verkooprecords. Sinds 2017 is Come From Away te zien op Broadway; die productie ontving zeven nominaties voor de Tony Awards. Begin 2019 beleefde de productie de Europese première op West End. Daar werd Come From Away bekroond met een Laurence Olivier Award voor beste musical.