Sem Konijn, Sarah ten Pas, David Schonewille, Olaf Schot, Axelle Verfaillie, Nikita Willemsen en Bart Winsingh speelden gisteravond hun Integratie Performance (IP). Daarvoor hebben de studenten de afgelopen jaren lessen gevolgd. In de integratielessen leren ze vaardigheden qua muzikaliteit, zang, spel, fysiek en theatraliteit met elkaar te verbinden en te combineren.

Elke student mag zijn eigen creativiteit gebruiken om vier nummers neer te zetten waar de diversiteit van stijl, stemmen, dans, spel en zang zeer breed is waardoor je als toeschouwer op de punt van je stoel blijft zitten en mag genieten van zoveel creativiteit. Waar een musical bijvoorbeeld een script heeft waar je je als student aan moet houden, maakt de student alles zelf. Niets is mooier dan dat als je houdt van nieuw werk. Ook deze avond bruiste het daar weer van in een geheel volgepakt theater.

Juist nu is het belangrijk dat we blijven zien dat cultuur een must is voor lichaam en geest om uitgedaagd, geprikkeld en geamuseerd te worden en dat geldt zowel voor het publiek als de performers. De afgelopen avonden waren daarvan het meer dan voor zichzelf sprekende bewijs.

Deze voorstelling was besloten, maar tijdens de jaarafsluiting van Codarts kan het publiek komen kijken naar het resultaat van een jaar hard werken door alle studenten. 

Integratie Performance

Het IP is een voorstelling waarbij de student vier nummers brengt. Het leuke van het IP is dat het een bonte rij van stijlen is waarin de studenten hun IP maken. Die verscheidenheid maakt het ook zo boeiend en er is geen rode draad in het concert. Er zijn kleinkunstnummers die mooi theatraal worden gebracht, bekende nummers en zelfgeschreven nummers. Iedereen helpt met elkaars IP. Tijdens de optredens, maar ook tijdens het op- en afbouwen. Het enthousiasme voor de opleiding Muziektheater komt goed over op het aanwezige publiek wat het zo leuk maakt om naar te kijken. Ook gisteravond was het niveau weer hoog en was het volop genieten.

Codarts

Studenten aan de afdeling muziektheater krijgen een breed scala aan vakken aangeboden, waaronder zangtechniek, stemtraining, acteren, dans, repertoirestudie en theatergeschiedenis. Ze worden getraind om zich te ontwikkelen als veelzijdige performers die in staat zijn om verschillende genres en stijlen van muziektheater aan te pakken, zoals musicals, opera, operette en hedendaagse muziektheaterproducties. Codarts muziektheater heeft een sterke focus op individuele begeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Studenten krijgen de kans om hun eigen artistieke identiteit te ontwikkelen en worden gestimuleerd om hun unieke talenten en stemmen te ontdekken.

De afdeling muziektheater van Codarts heeft een uitstekende reputatie en alumni hebben succesvolle carrières opgebouwd in de internationale musical – en muziektheaterindustrie. De opleiding biedt studenten een solide basis en professionele training om hen voor te bereiden op een breed scala aan carrièremogelijkheden, zoals optreden in professionele theaterproducties, werken als muziektheaterdocenten of het creëren van hun eigen muziektheatergezelschappen.

 

Coaching studenten:
Marijn Brouwers
Erik de Reus
Peter van Dosselaer
Leo van der Plas

Muzikale leiding:
Carlo van der Put

Band:
Carlo van der Put
Ward Veenstra
Richard Zoer
Han Wouters