‘Een volle theaterzaal is toch weer anders dan hier een rijtje pers’ aldus een zenuwachtige Ferry Doedens tijdens de presentatie van ‘Only Ferry’. Hoewel het grote publiek hem kent als acteur in Nederlands langst lopende soapserie is Ferry Doedens in theaterland zeker ook geen onbekende. Ooit zagen we hem als Fyero in Wicked en als pr-man in The Bodyguard. Meer recent nam hij nog last minute de rol over van een geblesseerde Yoran de Bont in de Rocky Horror Show.

En nu gaat hij alleen, ondersteunt door een liveband o.l.v. Robert Stoop, het toneel op om volgens eigen zeggen, ‘zijn échte verhaal’ te delen. Zijn verhaal over het bewogen leven, met leuke maar ook minder leuke gebeurtenissen. Ferry geeft het publiek een kijkje in zowel zijn persoonlijke als zakelijke leven. De terugkomst uit de afkickkliniek, het oprichten van zijn Only Fans, het ontslag bij GTST. Dit aan de hand van anekdotes, persoonlijke verhalen en een eigen selectie aan songs. Tijdens de presentatie zingt hij o.a. het nummer ‘Omarm me’ van Bløf waarmee hij direct ook de intieme en kwetsbare sfeer mee aanstipt.

Niels de Mossenau (NDM producties) heeft de regie op zich genomen. In 2018 haalde Niels de Vlaamse musical Lelies naar Nederland als afstudeerproject, waarna hij een jaar later Stichting NDM Theaterproducties oprichtte en besloot zich te richten op het produceren en regisseren van bekende en minder bekende musicals.  Toen Niels Ferry belde met dit idee was hij direct enthousiast. ‘Een hele uitdaging met nog geen script, muziek die nog gekozen moest worden, alles is in goed overleg gemaakt en het gaat heel mooi worden’, aldus Niels.
Ferry vertelt dat hij inderdaad direct zei ‘Waarom ook niet? Er is al zoveel over mij geschreven en gedaan, laat ik zelf vertellen hoe dingen gegaan zijn en hoe ik mij daarbij voelde’. Uiteraard wordt er ook nog een taart aangesneden en ploppen de kurken want men mag trots zijn op een theatervoorstelling waar lef voor nodig is en kwetsbaarheid omarmt wordt. Vanaf 17 oktober zijn er 10 voorstellingen ingepland in theaters door het hele land.

Kijk op www.ndm-theaterproducties.nl