Gisteravond ging in het Stadstheater Zoetermeer de voorstelling ‘Op zoek naar René’ in première. De opening zette gelijk de toon. Diverse mensen uit het vak namen heerlijk sarcastische filmpjes op en zorgden voor hilariteit in de zaal. Wat volgde, was een heerlijke avond waarbij de veelzijdigheid van René volledig tot zijn recht kwam.

 

René wordt dit jaar vijftig en zit 25 jaar in het vak en wat is er dan mooier om een muzikaal verjaardagsfeest te geven. Toegegeven, je moet zelf een kaartje kopen maar dat is dan ook helemaal de moeite waard. René vind het tijd worden om zichzelf eens in kaart te brengen. Want wie is hij eigenlijk? Musicalacteur? Rockzanger? Geschiedenisdocent? Samen met een wisselende, bekende gastartiest, een swingende, rockende live band én het publiek gaat René op zoek naar het antwoord op deze vragen en zoekt regelmatig contact met het publiek dat soms ook spontaan reageert en de avond is zo relaxed dat dat gewoon kan.  Zijn gasten zijn onder andere, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Vajen van den Bosch, Carolina Dijkhuizen en Maaike Widdershoven. Gisteravond was Brigitte Heitzer de gast en het was, naast hun muzikaliteit, ook genieten van de heerlijke chemie tussen René en Brigitte. Het plezier knalde het podium af. 

René van Kooten was docent geschiedenis en de meeste docenten kunnen geweldig vertellen. René beheerst dit als geen ander en weet dat meesterlijk te combineren met muziek. Tijdens de zoektocht naar René komen we meer over hem te weten. Wie is hij en hoe is het leven van René in grote lijnen verlopen. Zijn pieken en zijn dalen. Lief en leed. Alles komt eigenlijk voorbij. René maakte een reis langs zijn eigen herinneringen en voegde er nieuwe aan toe. 

Op zoek naar René is een mooie bloemlezing uit het leven van René waarbij hij vergezeld wordt door 5 musici die stuk voor stuk plezier uitstralen tijdens deze voorstelling. De stem van René is geweldig en in elk genre voelt hij zich thuis van een ballad tot stevige rock, een swingende musical of een zwaarder stuk zoals Elisabeth of Aida. Er is geen vierde wand in dit concert en René trekt de hele zaal als het ware het toneel op en er ontstaat een informele sfeer waarbij het publiek lekker onderuit kan gaan zitten en mee kan genieten met de musici op het toneel die een geweldige avond hebben en het publiek daarbij meenemen.

Er werden nummers gespeeld uit musicals maar ook popnummers die lekker stevig de zaal in werden geslingerd. René werd regelmatig gevraagd waarom zit je in musicals want jij kunt zo goed zingen. Voor René zijn musical en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden en komt het uit dezelfde bron. Er waren mooie overgangen en leuke verrassingen zoals het nummer Toch van Gleb uit Anastasia waarbij de normale muziek vervangen was door een lekkere rock waardoor het nummer een hele andere dynamiek kreeg.

Het resultaat is een heerlijke ontspannen avond uit met geweldige muziek tot u gebracht door vrienden die ook genieten van het daadwerkelijk uitstekende muziek maken. En daarnaast heb je ook nog een beetje invloed op de voorstelling. Het publiek krijgt de keuze uit drie nummers en mag een nummer kiezen dat in de tweede acte wordt gespeeld. 

Meer informatie over deze concerten vind je hier https://www.impactentertainment.nl/voorstelling/rene_van_kooten-2223