Volle Zaal producties onder leiding van Jean Paul Duijst-Bergervoet en Lenneke Feenstra lieten vanmiddag zien dat geen lockdown ze neer kan halen. Met Omnia volgen ze in de voetstappen van zeer succesvolle eerdere producties als WEB en Buiten de Grenzen.

Het is een sprankelend verhaal over een wereld met dromende bomen, enthousiaste trollen en draken die omarmd willen worden. Een wereld die gevangen zit in het favoriete boek van Dilly Ultiem. In dit boek staat het verhaal van prins Bonifacius (Rick Duijst-Bergervoet) en zijn tweelingzus, prinses Hiranur (Isa Gommers). Deze tegenpolen houden samen goed en kwaad in balans in het magische oord Omnia. Totdat prinses Hiranur plotseling verdwijnt. Van een wereld zonder dromen beland Dilly (Maud Swinkels) in Omnia waar ze voorbestemd blijkt te zijn om de kwade prinses te redden. Op haar reis door het donkere woud komt ze allerlei kleurige karakters tegen die haar, elk op eigen wijze, verder helpen.   

6 acteurs, 19 rollen en twee werelden: Omnia is een wervelwind die volledig in balans is. Er zijn verwijzingen te ontdekken naar de televisieserie Once upon a time en de educatieve kinderserie Ik Mik Lorreland (zonder Karbonkel), maar vooral veel eigen fantasie en verhalen die de weg naar het toneel proberen te vinden. Gelukkig is dat ondanks deze heftige Corona tijd gelukt!

Volle Zaal Producties brengt consequent krachtige familievoorstellingen vol liefde, enthousiasme en een aantal wijze lessen. De passie voor samen creëren en verhalen vertellen, zingen en muziek maken staat hier centraal. Regisseur en schrijver Jean-Paul Duijst-Bergervoet heeft ook met Omnia weer een ideale familievoorstelling gecreëerd. Het verhaal is op kinderniveau (vanaf 7 jaar), maar met meer dan genoeg woordspelingen, grapjes en verrassingen om daadwerkelijk voor alle leeftijden een mooie ervaring te zijn.

Een belangrijk element voor de Omnia ervaring is de vormgeving en de schilderachtige kostuums die Rick speciaal voor dit stuk ontwierp. Alle kostuums zijn handgeschilderd waardoor het lijkt of de karakters daadwerkelijk zo uit het boek zijn gestapt. Deze draagbare kunstwerken geven een bijzondere extra dimensie aan de reis door Omnia.

Er zit een fijn tempo in de voorstelling, snel genoeg om opgenomen te worden in deze nieuwe wereld, maar met voldoende rust door de krachtige muziek (gecomponeerd door Jacob de Groot) en de mooie choreografieën van Amber Sluis.


Dilly zit op ballet en dit heeft een bijzondere rol gekregen in de voorstelling. Door de prestatiedruk van haar ouders is ballet een beperkende en stressvolle factor in de wereld buiten Omnia, maar in Omnia is het haar houvast als ze door het donkere woud danst. Prachtig verbeeld door Maud Swinkels die overtuigend de ontdekkende Dilly neerzet.

De andere 18 rollen worden vertolkt door Rick Duijst-Bergervoet, Amber Sluis, Janneke Hetharia, Isa Gommers en Sven Stevens. Allemaal met evenveel passie om deze wereld tot leven te brengen. Een paar van de mooiste karakters zijn Rick als de speelse trol Aldemar die je laat zien hoe veel leuks er te ontdekken is in de wereld. Amber is een rustpunt waar waarheid en wijsheid te vinden is voor Dily als Verena en de uil. Janneke geeft de voorstelling een prachtige liefdevolle twist als Lovis. Het kwaad omarmen leidt in Omnia niet alleen tot minder kwaad, maar ook zeker tot liefde. Als Lakei Aegidius zet Sven de toon en hij begeleidt het publiek van onze wereld naar het magische Omnia. Isa brengt de Koninklijke poes Muriëlle tot leven die ondanks de scherpe nagels eigenlijk wel heel lief is.

Nu Netflix series vele avonden vullen is het misschien tijd voor een theaterserie zodat we allemaal kunnen genieten van de vele avonturen die vast en zeker nog zullen plaatsvinden in Omnia!

En vergeet niet de wijze les van Kleine Hazelaar:
“Je dromen zeggen iets over wie je bent, van binnen bedoel ik”

Meer informatie: https://vollezaalproducties.nl/omnia

 

Speeldata openbaar: 21 oktober 2021 19.30 uur – Theaterhuis De Berenkuil

Na de premièreperiode speelt Omnia rondom alle schoolvakanties 2021-2022 door het hele land. Heeft u als school of BSO interesse in de mogelijkheden mail dan naar l.feenstra@vollezaalproducties.nl

Foto’s en verslag: Lisa Jansen