Een kijkje nemen achter de schermen van de Efteling…wie wil dat nou niet? Tijdens de nieuwe theatershow De Grote Efteling Koekoek Show krijgen kinderen en hun gezinnen deze unieke kans.  

Al snel ontdek je één van de geheimen uit de Efteling. Alles (Ja ALLES, de attracties, camera’s, muziek, écht ALLES) blijkt namelijk aangestuurd te worden vanuit een geheime controle-room met hierin een grote machine die werkelijk van alles kan. En juist deze machine reist de komende maanden door Nederland en België. Gedurende de show kom je van alles te weten over de Efteling en mocht er toch nog iets zijn waar je een onbeantwoorde vraag over hebt krijg je de mogelijkheid om deze te stellen. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar zo’n belangrijke machine weghalen uit de Efteling…is dat eigenlijk wel een goed idee? 

De Grote Efteling Koekoek Show sluit goed aan op de doelgroep van 8 – 12 jarigen, maar wordt ook door jongere en oudere bezoekers gewaardeerd. Er zitten voldoende leuke feitjes en grapjes in de voorstelling om een ieder te bekoren. Het is mooi om te zien hoe de jongere kinderen verwondert zijn over de “magie” die op het podium te zien is. De show is dan ook daadwerkelijk Efteling waardig. Het decor is mooi en vol details en alhoewel het afstemmen van live theater timing op vooraf opgenomen filmpjes niet gemakkelijk is, lukt het de cast uitstekend.  

Het enige puntje van kritiek is dat er meermaals ‘verdomme’ wordt gezegd in de voorstelling, iets wat voor de soms wel erg jonge bezoekers geen geschikt taalgebruik is.  

Het bezoeken van de nieuwe Grote Efteling Koekoek Show is over het algemeen zeker een aanrader, maar wees gewaarschuwd…je weet nooit wat de machine nu weer op je afvuurt!

Verslag: Ilse van Vliet
Foto: Efteling pr