“Ik wil nóg een keer; wat een lief publiek!!!”” was de eerste dolblije reactie van Diederick Ensink gisteravond tijdens zijn officiële première in theater De Poorterij in Zaltbommel. Gezien de vele enthousiaste reacties na de voorstelling is het overgrote deel het eens met deze kreet: ook zij willen nóg een keer!

Ondanks dat multi-instrumentaal talent Diederick al tien jaar op de planken heeft gestaan in producties als de Jeans Theatershows, Pluk van de Petteflet, Een Avond met Dorus en de Pandora Dinnershow, is dit zijn allereerste solovoorstelling. Zijn bekendheid bij het grotere publiek heeft hij te danken aan zijn zeer muzikale bijdragen in Purper, deelname aan de televisieshows Holland’s Got Talent en We Want More en regelmatig terugkerende muzikale opluistermomenten in Koffietijd.

Echt helemáál solo staat hij niet on stage. Zijn talloze muziekinstrumenten (we hebben er minimaal 13 geteld!) zijn zijn vrienden die hem begeleiden en dat komt tot uiting doordat hij ze allemaal namen heeft gegeven. Diederick switcht moeiteloos tussen diverse muziekgenres met behulp van deze vrienden, maar zijn grootste instrument zal elke avond wisselen: dat is namelijk het publiek!

Diederick lardeert het bespelen van talloze muziekstukken met leuke ‘wist-u-datjes’, gooit er een flinke dosis humor tegenaan, vertelt delen uit zijn levensloop op grappige wijze, maar vooral: hij ontroert. Vooral één verhaal uit zijn eigen leven, gecombineerd met bijbehorende zelfgeschreven nummers, laat menigeen een traantje wegpinken in de zaal (en stiekem bij hemzelf ook…).

Paps en mams Ensink glommen van trots, tot tranen toe bewogen, en konden maar niet stoppen met het complimenteren van hun zoon; idem voor Diederick’s partner Michael. Ook aanwezige BN’ers (oud-collega’s uit het vak zoals Tineke Schouten, Renée van Wegberg, Pamela Teves, Barrie Stevens, Jary Sluyter, Ellen Evers, Erik Breij en zijn echtgenote Frédérique Sluyterman van Loo) waren dolenthousiast en hadden allen een persoonlijk woordje vol complimenten voor Diederick. Wat zal Barrie Stevens hem hebben ingefluisterd… “voojral doojrgaan”…?

Lijst van speeldata en -locaties: https://www.diederickensink.nl/?page_id=27

Verslag en foto’s: Monique Picocrie

er zijn geen afbeeldingen gevonden